I minst fem tilfeller den siste tiden har tyver gått inn i gangen og stjålet bilnøkler, mens det har vært folk i huset.

— Går inn i gangen når folk er hjemme

I går kveld ble en Mercedes stjålet på Bønes. Eieren oppdaget at bilen var borte da han skulle på jobb i morges.

— Tyvene går inn i gangen til folk. Der stjeler de bilnøkler og andre verdigjenstander. Når de kommer ut, er det en enkel sak å finne rett bil ved å trykke på den automatiske åpneren, sier politioverbetjent Lars Morten Lothe ved Bergen Vest politistasjon til bt.no.

Dette har skjedd fem ganger den siste tiden i området Fyllingsdalen, Bønes og Kråkenes.

— Folk må låse dørene sine, selv når de er hjemme. Selv om vi nå advarer folk mot biltyvene, ønsker vi ikke å skremme folk. Ikke grunn til å frykte for vold fra disse folkene, sier Lothe.

- Mercedes tatt i natt

Tyverier med dette modus har skjedd før i sommer, men den siste uken har det vært mange tilfeller:

  • I forrige uke ble to unge menn ble tatt for et biltyveri med samme modus. De har vært i avhør. Da ble en bil stjålet i Kråkenesområdet og funnet igjen i Bergen sentrum.
  • Søndag kveld oppdaget en mann tyveriet av bilnøklene fra gangen sin. Han sprang ut og fant en kvinnetyv inne i bilen. Han jaget henne vekk.
  • Mandag kveld stjal noen bilnøkler fra en gang på Varden. Bilen ble funnet igjen i Norheimsund onsdag formiddag. Onsdag morgen ble en annen bil meldt stjålet i Norheimsund. Den krasjet ved Osterøybrua sener onsdag.
  • Tirsdag kveld ble en bil stjålet på Lillehatten i Fyllingsdalen, på samme måte. Den ble funnet onsdag på Grimen.
  • I går kveld ble en bil stjålet på Bønesheia. - Eieren oppdaget det da han skulle på jobb i morges. Bilen er ikke funnet. Det er en svart Mercedes C 200 Kompressor, sier Lothe.

Siste: Fire biltyver tatt i morges

Klokken 09.30 i morges oppdaget en politipatrulje den stjålne Mercedesen på Møhlenpris. Den var da påført falske skilter.

— Inne i bilen satt to personer. Og utenfor bilen sto det to til. Alle fire, tre menn og en kvinne, ble pågrepet og er siktet for bilbrukstyverier, sier politioverbetjent Lothe. De siktede er alle mellom 18 og 22 år gamle, og har tilknytning til områdene der bilene er stjålet.

De siktede er også mistenkt for ruskjøring og for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

Volvo blunket

— Og ikke nok med det. I lommen til en av de siktede fant politiet flere bilnøkler. Da de trykket på de, blinket det i en bil like ved. Det viste seg å være en Volvo XC 70. Den var stjålet fra det samme området som Mercedesen, etter klokken åtte i går kveld. Eieren hadde ikke oppdaget det og anmeldt forholdet, da den ble funnet, sier Lothe.

Også i dette tilfellet hadde tyvene gått inn i gangen og tatt bilnøklene.