— Lærerne har alltid vært profesjonelle overfor oss, sier Dina Fonnes.

Samtalene i skolegården var fredag preget av skriveriene om fyll og personalkonflikter blant lærerne.

— Dette handler om personlige konflikter som ikke har noe med oss å gjøre, sier Karita Kaldefoss. Hun har nylig vært på en skoletur der lærerne hadde et upåklagelig forhold til alkohol.

— Det går mange ondsinnede rykter. Folk henger seg opp i ting som har skjedd for noen år siden. Det foregår ikke nå lenger, sier Linn Nesbø.

Regler i lommeboken

Flere lærere sier de føler seg urettmessig uthengt. Både påstander om fyll med elevene og den pågående arbeidskonflikten omfatter en liten gruppe av personalet.

— Vi har tatt et oppgjør med disse tingene, og ønsker å legge dem bak oss. Det er realistisk at vi klarer det, men det kommer til å ta tid, sier elevinspektør Lars Bastesen.

Skolen har vedtatt noen etiske retningslinjer som gjelder for personalet. De oppfordrer lærerne til ikke å baksnakke hverandre, vise hverandre respekt når elever er til stede, og arbeide for at skolen skal ha et positivt omdømme. Alle lærerne har fått retningslinjene trykket opp i lommebokformat.

— Slik blir vi minnet på reglene vi har på skolen, forteller tillitsvalgt Judith Johnsen.

- Ryktene blir verre

Verken Ole Kristian Reknes eller kameraten Joar Grindheim har ikke selv opplevd berusede lærere.

— Ryktene blir verre og verre, og flere historier kommer opp. Jeg tror ikke på alt, men noe er jo sant, sier Joar Grindheim.

De synes det er idiotisk hvis lærere drikker med elevene.

— Lærerne jobber her for å lære oss noe, ikke for å drikke, sier Grindheim.

IDIOTISK: Ole Kristian Reknes, Joar Grindheim og Vegard Østerbø Sognefest synes det er idiotisk hvis lærere drikker med elever.
FOTO: KNUT EGIL WANG