— Alle som måtte mene at Statnett har en arrogant fremferd, vil jo få ny næring av dette. Lærer Statnett aldri, spør Høyres energipolitiske talskvinne på Stortinget, Siri Meling.

Torsdag fortalte BT om Statnetts noe uheldige mastebygging i Samnanger. Der har den statlige kraftlinjegiganten satt opp kraftmaster uten tillatelse fra grunneierne, på tross av egne løfter om å avstå inntil alle formelle krav er innfridd.

Arroganse og ringeakt

— Statnett viser en arroganse og ringeakt for grunneiere og den private eiendomsretten som ikke bør gå upåaktet hen, sier grunneier Bernt Drageset til BT.Det er Siri Meling enig.

— Det er en enorm ubalanse mellom store, sterke Statnett og den enkelte grunneier. Derfor er det ekstra viktig at de har en veldig ryddig og ydmyk tilnærming, sier hun.

Det er en enorm ubalanse mellom store, sterke Statnett og den enkelte grunneier. Siri Meling (Høyre)

Hun registrerer at Statnett beklager.

— Det er bra. Men det har vært så mye debatt rundt mastene og Statnett har fått massiv kritikk. En kritikk de har lovet å ta tak i. Da er det veldig uheldig når vi opplever slikt som dette på ny. Det er veldig trist å se at de tråkker over igjen.

«Meget uheldig»

Heller ikke SV er de særlig fornøyde med Statnett.

— Vi reagerer veldig sterk på at en statsbedrift tar seg til rette på den måten, sier næringspolitisk talsmann Alf Holmelid.

— Det er meget uheldig at de i en så betent sak ikke følger spillereglene. De bidrar til et høyere konfliktnivå.

Han synes ikke det holder å forklare tabben med «intern rutinesvikt», slik Statnett gjør.

— Det er ikke nok å skylde på en intern glipp. En bedrift med et så stort samfunnsansvar bør ha folk og rutiner som sørger for at slikt ikke skjer. Dette er ikke akseptabelt, sier Holmelid.

Han lover at tabben vil føre til at Statnett følges med argusøyne i det videre arbeidet.

— Politikere og eiere vil være enda mer på vakt overfor bedriftens fremferd i fremtiden.

Diskuter saken under: