• Dørvaktene dro meg inn i heisen, satte på meg håndjern og sparket og slo meg mens jeg lå nede, sier Pål Lillebø. 26-åringen er sjokkert og skremt over behandlingen han fikk på Roof Garden natt til fredag.

Utestedet og Lillebø har ulike versjoner på hva som foregikk.

Mens daglig leder for Roof Garden, Jan Njøten, sier at Lillebø startet med å slå etter vaktene og oppføre seg truende, hevder 26-åringen at han ble umotivert angrepet.

— Jeg stod helt i ro ved baren for å bestille noe å drikke, og hadde ikke vært i klammeri med noen. Det er mulig jeg kan ha sagt noe irriterende, men det er i så fall det verste, sier mannen som er daglig leder i en databedrift.

Lillebø forteller at to vakter kom på ham bakfra, dro ham inn i heisen og satte på ham håndjern. Hendelsen skjedde i 02.30-tiden på natten da Lillebø var ute på byen med en kamerat.

— Instinktivt tok jeg igjen da de dro meg bakover, og jeg sa nok noen stygge ting. Jeg følte meg angrepet. Da heisen var nede, skubbet de meg ut slik at jeg falt, og så begynte de å gå løs på meg. De sparket og slo. Et øyeblikk var jeg helt borte. Til slutt satt jeg med håndjern i et hjørne med klar beskjed om at hvis jeg prøvde å reise meg, ville det bli mer bank, sier Lillebø.

Kameraten hans bekrefter hendelsen.

— Jeg stod på dansegulvet og så at Pål stod i baren. Plutselig kom vaktene og tok ham med seg. Da jeg kom ned trappen, så jeg at de kastet ham ut av heisen slik at han fløy inn i veggen. Jeg var helt sjokkert over at han hadde håndjern på, men det verste var at de sparket og slo ham. Vi må bare reagere når dørvakter oppfører seg slik, sier Stein Are Stølen.

Vaktene kontaktet etter hvert politiet, som var på stedet 03.07.

— Det første de gjorde var å gi beskjed om at håndjernene skulle av. Vaktene ba dem om å sette meg i fyllearresten, men politiet slo fast at jeg ikke var full, og at det var helt unødvendig. Politiet ba meg bare gå på Legevakten, sier Lillebø.

1,4 i promille

Rapporten fra Legevakten konstaterer kraftige slag mot hodet og kroppen, og en promille på 1,4 vel en time etter at han hadde tatt siste slurk. Lillebø sier at han drakk seks øl og to drinker i løpet av kvelden.

— Jeg var brisen, men ikke full. Jeg vet godt hva som skjedde, sier Lillebø.

Han er mørbanket etter hendelsen, har en stor kul i bakhodet, smerter i høyre side av hodet, sår på halsen, blåmerker på ryggen og det flimrer på siden av begge øynene hans.

Daglig leder ved Roof Garden var ikke selv på jobb da det hele skjedde, men har snakket med de ansatte som var på vakt.

— De sier at mannen prøvde å ta seg inn i baren og få mer drikke etter at serveringen var stengt. Vaktene kom for å hente ham, og da skal han ha slått etter dem. Det var derfor de hadde håndjern på ham, sier Njøten.

— Har de slått og sparket ham etter at han fikk håndjern på?

— Nei, det har de ikke. Våre vakter gjør ikke det, sier Njøten.

— Hvordan forklarer du i så fall alle skadene hans?

— De har han vel pådratt seg i tumultene. Ifølge vaktene var han ganske vill, sier Njøten.

Frastjålet penger og mobil

Vaktene kom med kredittkortet hans, slik at han fikk gjort opp for seg, men de nektet ham å hente jakken sin. Jakken hang på stolen hans da han ble utvist, men i går formiddag fant han den slengt i en sofa da vaskepersonalet slapp ham inn.

— Mobiltelefonen min og 700 kroner er borte fra en innerlomme som var lukket med glidelås. Et gavekort fra en bokhandel og en billett til Bjørn Eidsvåg-konserten lå igjen.

I tillegg lå nøkler til både bil og leilighet i jakken. De fant han også igjen i går.

— Jeg måtte sove hos kameraten min om natten fordi jeg ikke hadde nøkler til å komme meg inn i min egen leilighet, sier Lillebø.

Han har anmeldt vaktene for legemsfornærmelse, og håper at saken vil få et etterspill.

— Opplevelsen var sjokkerende og skremmende, og jeg kommer aldri til å sette mine bein på Roof Garden igjen, sier Lillebø.

SJOKKERT: Pål Lillebøs tur på byen med kompiser torsdag endte veldig dårlig. Han ble lagt i håndjern av vaktene på Roof Garden, og forteller at vaktene slo og sparket ham mens han lå nede med håndjern. - Jeg er helt mørbanket og har store smerter i hodet, sier han.<p/>FOTO: BJØRN ERIK LARSEN