• Alle byer trenger et område med lave husleier. I Bergen er dette Nøstet. La området være i fred, ber Silje Hegjren.

— Dette er et unikt område, det er kommunalt eid, forfallent og fint. Og ikke minst billig. Når kommunen pusser opp, setter de også opp husleien, og den blir ofte mangedoblet, sier Hegjren.

Hun er en flere som jobber i platebutikken Nøstekollektivet. Nisjebutikken leier et av husene i det kvartalet Bergen kommune eier i Nøstegaten. Det grønne nabohuset som var i gårsdagens BT har hun selvfølgelig lagt merke til.

— Hvis hun som bor der mener det er greit å bo der, så er det opp til henne, mener Hegjren.

Selv bor hun mer eller mindre ulovlig et annet sted på Nøstet, og trives med det.

— Kommunen bør bevare dette området, fremfor å bygge hundrevis av identiske leiligheter. Disse husene har personlighet. Jeg har flere ganger prøvd å få leie ytterligere lokaler i det samme kvartalet, men de som leier dem i dag vil heller bruke dem som lager. Selv om jeg har tilbudt å leie andre lagerplasser til dem.

Nå ber hun innstendig om å få beholde området som det er i dag. Men er samtidig klar over at de kanskje må flytte butikken etter hvert.

Det er også andre forretninger i det samme kvartalet. John Nordeide, innehaver av «Babyutstyr», er også usikker på hva som skjer med området.

— Jeg begynte med butikken her i 1992, og visste da at det kanskje ikke kom til å vare så lenge. Vi har selvfølgelig fikset opp litt selv, men jeg lurer jo på hvilke planer kommunen har med dette området, sier Nordeide.

Nordeide har familie å ta hensyn til, og skulle gjerne hatt muligheten til å planlegge fremtiden for butikken litt fremover i tid.

— Det hadde uansett vært greit om de pusset opp nabolaget litt, sier han.

IKKE RØR! Silje Hegjren ønsker å bevare området på Nøstet som det er i dag, og er redd for at oppussing vil føre til høyere husleie. - Vi trenger et slikt forfallent område i Bergen, sier hun.<br/>Foto: KNUT EGIL WANG