På den siste dagen av Høyres landsmøte, ble OL-striden i Høyre til slutt tatt opp, under en generelle debatt om kunnskap.

KristinVinje fra Oslo var den første som brøt stillheten og argumenterte for at Osloskal få OL.

— Ble med på nachspiel

Hun fikkraskt støtte av Oslo-ordfører og OL-entusiast Fabian Stang (H). Han begynte sitt OL-innlegg med å fortelle athan og bergensordfører Trude Drevland (H) gikk og la seg forholdsvis tidliglørdag kveld.

— Hver for ossriktignok. Jeg sovnet som en stein, men Trude Drevland fikk ikke sove på grunnav et nachspiel like over gangen, sa Stang.

Han fortalteat Drevland da hadde to valg. Hun kunne gå og hysje på de som holdt hennevåken, eller hun kunne bli med på nachspielet.

— Trude stoopp og joinet dem i respekt for de opplevelser hun har hatt på nachspiel da hunvar ung, sa Stang fra talerstolen på Høyres landsmøte.

- Det er vår tur nå

Stang menernemlig at de som har opplevd og satt pris på Lillehammer OL i 1994, nå bør giunge den samme sjansen.

— Gi de ungesitt OL. Og så synes jeg vi bør arrangere Paralympics først, for å vise hva somer norske verdier, sa Stang.

OL-tilhengernefikk støtte fra flere representanter fra Oppland, hvor OL på Lillehammer blearrangert, og Oslo.

— Det er vårtur nå, og når vi arrangerer vinter-OL da blir det lagt merke til. Det blir mernøkternt og mer folkelig enn noe OL noen noensinne har sett, sa Maren Malthe-Sørensenfra Oslo Høyre.

- Store vansker med pengebruken

Det erimidlertid mange på landsmøtet som ikke er like positive til å stillestatsgaranti for OL i Oslo i 2022. Tom Georg Indrevik fra Hordaland tok ordetog ba regjeringen tenke nøye gjennom hvorvidt det er dette de skal brukeskattepengene på.

— Vi skal ikkevære kjappe som Frp og si nei før vi vet alt, men jeg har store vansker med enslik pengebruk, sa Indrevik.

Frpslandsmøte sa med klart flertall nei til å stille statsgaranti for Oslo OLforrige helg. Ettersom Høyres landsmøte ikke kommer til å ta stilling til detsamme, blir det opp til regjeringen å bestemme om de skal fremme saken iStortinget.

VIL HA OL: Oslo-ordfører Fabian Stang (H) kjemper for OL til Oslo i 2022.
Storfjell Ingar/Aftenposten