• Gi momsfritak på vaskehjelp, og ha fleksible barnehagetider. Slik kan Norge få flere kvinnelige etablerere og ledere, mener Camilla Andersson.

Selv dro Andersson med seg sønnen Emil Andre på kontoret i sitt splitter nye firma da hun var nybakt mor — og nybakt bedriftseier - i 2001.

  • Det er noen ting vi ikke kommer fra: Det er vi som må føde og vi som må amme. I starten har kvinner en stor plass i barns liv. Da er det en fordel for kvinner å få hjelp, sier Andersson.

Hun driver i dag et nytt selskap, Fabian Invest, som investerer i og hjelper selskaper i etableringsfasen. Lørdag deltok hun i panelet under innovasjonskonferansen «Mot nye høyder», arrangert av Høyre-nettverket Bedriftskanalen.

Barnehagetid

  • Ikke alt kan delegeres til mannen. Alt går selvsagt å kombinere. Selv har jeg drevet butikk og født barn, men det er nok ikke alle som tør gjøre - fordi det er tøft, sier Andersson.

Hun sier det kommer kvinner til hennes investeringsselskap og forteller at de ikke har mulighet til å starte eget selskap, nettopp på grunn av at det er vanskelig å kombinere barn og toppjobb. Derfor, mener hun, bør det finnes ordninger som kan hjelpe.

Hun nevner fleksibel åpningstid i barnehagen og momsfritak på vaskehjelp som to eksempler på hjelpeordninger.

  • Får man hjelp, vil flere våge, tror Andersson.

I går fortalte BT om kjønnsfordelingen blant partnerne i Bergens største advokat- og revisjonsfirma. Av til sammen 142 partnere, er syv kvinner. Å bli partner i et av selskapene er regnet som nøkkelen til både penger og makt i bransjene.

Kontoroppvekst

I 2001 hadde hun nettopp startet Media Total. Firmaet gjorde det skarpt på tekst-TV, blant annet gjennom rubrikkannonser hos TV 2.

  • Han vokste opp på kontoret mitt. Samtlige ansatte passet sønnen min eller matet ham mens jeg måtte gjøre noe annet, sier Andersson.

Hun mener det hadde vært umulig for henne å være hjemme i for eksempel åtte måneder.

  • Jeg hadde nettopp startet opp firmaet. Jeg kunne ikke la det gå for egen maskin. Jeg fikk mye hjelp og støtte fra de ansatte, sier den i dag 42 år gamle gründeren.

I dag har Innovasjon Norge to programmer rettet mot kvinner. Begge er for kvinner som allerede er bedriftsledere.

Bransjeforskjeller

  • Det finnes kapital og støtteordninger for dem som vil starte opp i olje-, teknologi- eller forskningsbransjen. Men med en gang du vil starte opp en frisørsalong, for den saks skyld, faller du gjennom, sier Andersson.

I Bergen Næringsråd ser Marit Warncke noe av problemet.

  • Det er ikke så enkelt å kombinere, særlig i starten. Men alle ønsker at flere kvinner skal starte opp virksomhet, sier den administrerende direktøren i rådet.

Samtidig synes hun ikke det bør være særordninger. Mer fleksible barnehagetider, derimot.

  • Det er noe alle kunne hatt bruk for.

I stedet for momsfritak, nevner Warncke muligheten for å bruke kontantstøtten til å kjøpe seg praktikanthjelp eller dagmamma.

  • Jeg har sjelden vært så provosert av noe som kontantstøtten, selv om den kan være bra her, sier hun.

Synes du vi trenger flere kvinnelige ledere? Si din mening.