INGVILD RUGLAND

BT skrev i går at førsteamanuensis Christine B. Meyer har trukket seg fra programkomiteen til Vårkonferansen ved NHH, i protest mot at det ikke skal være kvinnelige foredragsholdere.

Karen Helene Midelfart er nå professor ved Universitetet i Oslo, men hun har også vært professor ved NHH, og satt i programkomiteen de tre siste årene. Hun har opplevd at det ikke er bare-bare å få kvinner til å delta på konferansen.

— Viktig med kvinner i salen

— Jeg kan skjønne Christine Meyers frustrasjon, men ut fra mitt kjennskap til dem som sitter i komiteen, så har de gjort sitt beste. Programmet ser veldig bra ut, sier Midelfart, som for tiden har morspermisjon.

Hun mener at det er minst like viktig at det er flere kvinner i salen, ikke bare blant foredragsholderne. Vårkonferansen er en viktig møteplass for akademia, privat næringsliv og offentlig sektor.

— Dette er et nettverksforum, og det er viktig å ha spennende kvinner i salen for å få en god diskusjon, sier Midelfart.

Smal og uinteressant

BTs politiske redaktør Trine Eilertsen er i år eneste kvinne på programmet, og deltar som debattleder. Hun forstår Christine Meyers reaksjon, og mener konferansen kan bli smal og uinteressant dersom NHH ikke klarer å finne et mer variert utvalg av foredragsholdere.

— Skulle jeg bli spurt om å bidra en gang til, vil jeg ha problemer med å takke ja hvis programmet er like forutsigbart. Jeg bidrar gjerne til en konferanse som er spennende og nyskapende, og som faktisk kan gi oss en smak av hva morgendagens ledere tenker, sier Eilertsen.

Menn på 55,5 år

Gjennomsnittsalderen på mennene som skal holde foredrag er 55,5 år. Blant dem som skal snakke er Harald Norvik, Kåre Valebrokk og Svein Aaser.

— Vi skal ikke avskrive gårsdagens ledere, men de kommer bedre til sin rett hvis de kombineres med kvinner, yngre personer, og andre som i denne sammenhengen fremstår som rent ut eksotiske, sier Trine Eilertsen.