Kvinnen i 20-årene skal ha blitt voldtatt i Bergen sentrum natt til onsdag.

Overgrepet skal ha skjedd i området ved Nedre Ole Bulls plass — mellom Hotel Norge og Sundt-bygget. Dette er den tredje anmeldelsen av en overfallsvoldtekt i Bergen sentrum på halvannen måned (se nederst i saken).

— Kvinnen er tatt hånd om og sendt til voldtektsmottaket, men er foreløpig ikke avhørt av politiet. Gjerningsmannen er ikke identifisert, sier Inger Myrtvedt, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Politiet fikk inn meldingen klokken 01.40 natt til onsdag.

Rett ved Torgallmenningen

— Vi har ingen navngitte mistenkte så langt, men vi jobber med saken, sa Myrtvedt onsdag morgen.

Det kan jo tenkes at en gjerningsmann er fanget opp

Asbjørn Onarheim, politiadvokat, om mulige overvåkningsbilder

Asbjørn Onarheim er politiadvokat ved volds- og sedelighetsavsnittet i Bergen sentrum.

— Anmeldelsen gjelder en fullbyrdet voldtekt, sier Onarheim, foreløpig påtaleansvarlig for voldtektssaken.

Han omtaler det anmeldte forholdet som «veldig alvorlig».

— Det anmeldte forholdet vurderes som alvorlig,særlig på bakgrunn av at det skjer på et offentlig sted der alle har krav på å kunne ferdes trygt.

Spor kan ha regnet bort, sjekker overvåkning

Så vidt BT forstår, kan regn ha visket bort spor på stedet. Derfor blir det trolig ikke tekniske undersøkelser i dag.

— Vi har gitt saken høy prioritet nå i innledningsfasen. Vi holder blant annet på med å hente inn overvåkningsbilder fra området. Slike overvåkningskamera ligger normalt slik at de ikke skal dekke så mye av offentlig område. Men det kan jo tenkes at en gjerningsmann er fanget opp før eller etter hendelsen, sier Onarheim.

Kvinnen som anmeldte voldtekten skal i 09-tiden onsdag ikke ha vært i avhør ennå. Derfor holder politiet kortene tett til brystet.

- Har kvinnen sagt noe om hvilke former for vold eller trusler som var inne i bildet?

— Det kan jeg ikke gå inn i detaljer om, så lenge fornærmede ikke er avhørt.

Tredje sak i sommer

Også natt til fredag 14. juni i år ble det anmeldt en voldtekt i Bergen sentrum. En utenlandsk kvinne fortalte da at hun hadde blitt voldtatt i buskene på parkeringsplassen utenfor rådhuset i Bergen. Et vitne fortalte at hun hørte skrik i området ved rådhuset klokken 03.10 denne natten.

Litt over en uke senere, om ettermiddag lørdag 22. juni, ble en kvinne funnet svært medtatt i nedre del av Nygårdsparken i Bergen. Hun fortalte til de første politifolkene på stedet at hun var blitt voldtatt av fem menn. Området Marineholmen ble av kvinnen utpekt som et mulig åsted.

Kvinnen ville imidlertid ikke forklare seg nærmere om det angivelige overgrepet. Kvinnen samtykket imidlertid i at politiet skulle få tilgang til prøvene som ble tatt av henne på overgrepsmottaket ved Bergen legevakt. Prøvene er sendt til Folkehelseinstituttet for nærmere analyse.

- Vil bli henlagt

Politiet sa i slutten av juni at voldtektsanmeldelsen fra Nygårdsparken/Marineholmen vil bli henlagt uten kvinnens forklaring. BT har ikke klart å få noen oppdatert status i denne saken. Påtaleansvarlig jurist i politiet er på ferie - det samme er kvinnens bistandsadvokat, Beate Hamre.

— Jeg har ingen nye opplysninger i saken, derfor ingen kommentar, skriver Hamre i en tekstmelding.

Påtaleansvarlig jurist for Nygårdsparken-saken, politiadvokat Janne R. Heltne, skriver dette i en SMS:

— Da jeg tok ferie, var kvinnen ikke avhørt og saken var ikke henlagt. Prøver var sendt inn, men svar ikke mottatt.