Klokken 16.45 tirsdag fikk politiet melding om at en kvinne hadde gått gjennom parken og opplevd truende oppførsel fra to narkotikaselgere.

To siktet i saken

Hun hadde takket nei til narkotika, og skal ha blitt truet med pepperspray. Det var også snakk om at de to skulle ha en kniv. En forbipasserende så opptrinnet, snakket med kvinnen og ringte politiet.

— Vi har pågrepet to menn i 20-årene. De er siktet i saken, sier Torunn Strand, politiadvokat i Hordaland politidistrikt.

Det var stille og rolig i Nygårdsparken tirsdag ettermiddag, men da en politibil ankom øvre del av parken like etter klokken 17.00, var det slutt på freden.

TATT: Politikvinnen passet på mannen som ble tatt i Olaf Ryes vei.
PER LINDBERG

Gjemte seg i buskeneUt av bilen kom en politikvinne og en politimann. Flere menn la på sprang nedover mot Hulen. En kvinne satte kursen mot parkens søndre del.

Ved inngangen til Hulen, i Olaf Ryes vei, innhentet politibetjentene en mann. Han ble satt i håndjern og kjørt bort etter en stund. En annen mann ble tatt i nærheten.

Vitnet som meldte fra om hendelsen, beskrev de to mennene som utenlandske. Den ene hadde svart jakke, den andre grønn. Begge gikk i dongeribukser.

Fant hasj

De to pågrepne er av utenlandsk opprinnelse, og politiet setter dem i forbindelse med trusselepisoden som det ble meldt om.

— De vil bli avhørt tirsdag kveld eller onsdag, sier Strand.

Flere politipatruljer deltok i jakten på de to mennene. Hundepatruljen brukte sporhunden Diesel.

— Mindre mengder hasj ble funnet i parken, sier Strand.

DIESEL PÅ JAKT: Sporhunden Diesel ble satt i arbeid for å finne narkotika.
PER LINDBERG