Voldtekten skal ha skjedd i Nylundsveien på Damsgård, like ved Puddefjordsbroen.

To menn kom til stedet og klarte å holde på den antatte voldtektsmannen helt til politiet kom og pågrep ham. Da skal voldtekten allerede ha funnet sted.

Nekter skyld

Mannen, en 42-åring, har sittet i arresten, og ble i ettermiddag varetektsfengslet for fire uker. Politiet mener han ble tatt på fersk gjerning.

— Det er åpenbart at dette var en voldtekt, sier aktor Per Johan Askevold til bt.no.

Den siktede mannen samtykket imidlertid ikke til fengslingen.

— Han innrømmer å ha hatt samleie med kvinnen, men sier det var frivillig fra begges side, opplyser forsvarer Egil Jordan til bt.no.

Kvinnen hadde vært på byen, og var på vei hjem da voldtekten skal ha skjedd. Hun hadde ingen kjennskap til mannen fra før. Mannen som er siktet, visste ingenting om kvinnen da han ble avhørt av politiet. Han kunne ikke oppgi navnet hennes, adressen eller noen andre personlige data.

Roser hjelpere

Politiet roser de to mennene som kom til for å hjelpe.

— Disse to mennene har gjort en forbilledlig innsats, både med å ta seg av kvinnen og holde på mannen, sier Carl-Petter Leganger ved vold- og sedelighetsseksjonen ved Hordaland politikammer.

En av de to mennene var ute og gikk da han oppdaget voldtekten, mens den andre mannen bor i nærheten, og hadde hørt ropene om hjelp.