SISTE: En mann er pågrepet for ranet av den 93 år gamle kvinnen. Han ble tatt av politiet klokken 13.22 i nærheten av stedet der kvinnen ble overfalt.

Politi og ambulanse rykket ut etter at de klokken 09.14 fikk melding om at hjemmesykepleien hadde funnet en eldre dame skadet i hjemmet sitt i Aurdalslia på Sandsli.

Kvinnen hadde utløst trygghetsalarmen sin, og da hjemmesykepleier kom, fant hun den 93 år gamle kvinnen liggende blodig på gulvet i leiligheten sin.

Kvinnen skal ha hatt synlige skader i hodet.

SVIGERSØNN: Arne Larsen
PER LINDBERG

Kvinnens svigersønn Arne Larsen kom onsdag formiddag til ransåstedet:— Jeg var hjemme og så om dette på TV. Det hørtes forferdelig ut. Jeg ringte min kone som var på jobb. Hun var da blitt varslet av hjemmesykepleien. Heldigvis ser det ut til at det går bedre enn vi fryktet. Min svigermor er på legevakten med et sår i hodet, sier han.

Ifølge Larsen skal svigermoren ha hatt døren åpen.

— Hun ventet på hjemmesykepleieren.

— Hvordan reagerer du på dette?

— Jeg synes det er trist. Slik jeg forstår det, har hun blitt skubbet og slått hodet i en kommode. Derfor fikk hun kutt i hodet.

Ifølge innsatsleder Ivar Kvant hadde kvinnen vært ute og hentet avisen, før hun gikk inn igjen og la seg.

— Etter en stund hørte hun lyder og sto opp. Da så hun en mann i leiligheten. Han skubbet henne og hun ble skadet, sier Kvant.

- Sjokkerende

Hege Edvardsen er sykepleier i hjemmesykepleien , og kom til stedet etter at alarmen ble utløst.

- FORFERDELIG: Hjemmesykepleier Hege Edvardsen var blant de første som kom til stedet der kvinnen ble ranet.
LEIF GULLSTEIN

— Det er forferdelig at sånt skjer, og sjokkerende å få en slik alarm. Man forventer ikke det. Ambulanse og politi var på stedet da jeg kom. Min kollega som kom først, hadde kontroll, sier hun.Sammen med kollegene er Edvardsen innom blokken i Aurdalslia hver dag for å besøke eldre pasienter.

— Våre brukere forteller at de har hørt løping og ser politi. Det er veldig skremmende for dem, sier Edvardsen.

Kvinnen utløste selv trygghetsalarmen sin rundt klokken åtte, ifølge innsatsleder Ivar Kvant.

— Da hjemmesykepleien kom, fortalte hun at en mann hadde vært inne i leiligheten og utsatt henne for vold, sier Kvant.

Det er foreløpig ikke klart om noe er stjålet fra leiligheten.

Leter etter gjerningsmann

Politiet leter nå med store mannskaper etter den antatte gjerningsmannen, som blir beskrevet slik: Mann i 50-årene av utenlandsk opprinnelse, mørkt kort hår, iført mørk kort frakk.

Politiet ønsker å komme i kontakt med en mann i 40-50-årene, som ble sett i området om lag en time før ranet. Han skal da ha blitt observert mens han kjente på dører i nabolaget.

SØKER: Politiet leter med hund etter gjerningsmannen.
FOTO: LEIF GULLSTEIN

Mannen de ønsker kontakt med er trolig av utenlandsk opprinnelse, og hadde en kort frakk. Beskrivelsen er altså mer eller mindre sammenfallende med beskrivelsen av gjerningsmannen.Etterforskere fra Bergen Sør politistasjon er sendt til stedet for å snakke med mulige vitner. Krimteknikere vil også bli sendt til stedet.

Politiet skal nå foreta en rundspørring iområdet. De skal blant annet snakke med personalet i en barnehage og en butikk i nærheten.

— Krimteknikerne kommer til å bli på stedet i noen timer. Vi har også patruljer ute. Vi arbeid som skal gjøres for å identifisere gjerningsmannen, sier Ivar Kvant.

KJØRT VEKK: Den skadde kvinnen (93) ble kjørt rett til Haukeland universitetssykehus.
PER LINDBERG
INNSATSLEDER: Ivar Kvant
PER LINDBERG