• Jeg liker ikke atmosfæren i utenlandsdelen. Det kunne vært penere her, mener tyske Imke Struss.

Hun er på vei til Frankfurt på ferie sammen med Claudius Vandré når BT treffer dem foran taxfree-utsalget. De bor i Bergen og sier at de flyr ganske mye, spesielt innenlands i Norge.

— Flyplassen er helt okay, men siden du spør, synes jeg den internasjonale delen er for liten. Den nasjonale er det grei størrelse på, sier Struss, og Vandré nikker:

  • Jeg foretrekker små flyplasser, men denne er i minste laget.

De to tror flyplassen hadde vært mer innbydende for turister dersom det hadde vært noen butikker i ankomstområdet, og steder der man kan sitte og slappe av.

  • Jeg hadde sans for souvenirbutikken som var her før, der turister kan kjøpe reinsdyr og den slags. Men vi kjøpte aldri noe der, ler Struss.

Reiselivsdirektør Ole Warberg er begeistret for utbyggingsplanene på Flesland, og håper på investeringsvilje i Avinor-systemet.

  • Bergen er innfallsporten til de norske fjordene, og flyplassen har hatt en fantastisk vekst de siste årene. Kapasitetsgrensen er forlengst nådd, sier Warberg.

Han mener det er viktig at ankomsthallen har god estetikk og logistikk, enten turistene ankommer med fly, tog eller båt.

  • Området bør uttrykke det vi har lyst til å vise verden. Tilreisende skal føle at de har kommet til et samfunn det er interessant å komme til. Ankomsthallen skal ønske velkommen, fortelle noe om regionen - og det skal være lett å komme seg videre, synes reiselivsdirektøren.

Hva synes du planene? Hva bør gjøres på Flesland? Diskuter under: