Det grumsete vannet gjorde det vanskelig for de lokale dykkerne å finne bilen, som skled 40-50 meter bort fra kaien. Mens de søkte langs bunnen av Sørfjorden, var Hans Petter Nilsen og Leif-Erik Gjesdal fra Bergen brannvesen på vei til ulykkesstedet i luftambulanse. De nådde frem akkurat da dykkerne fra Odda brannvesen klarte å lokalisere bilen på 22 meters dyp. Da var det også slutt på surstoffet.

— De hadde ikke mulighet til å ta seg inn til jenten, men de pekte ut helt nøyaktig hvor bilen lå. Da vi kom til stedet, landet vi omtrent rett på den. Det var et fantastisk godt samarbeid mellom alle redningsarbeiderne, sier Nilsen og Gjesdal.

De jobbet sammen med å få ut den to år gamle jenten, som satt fastspent i bilen. Mens den ene holdt bildøren åpen, skar den andre toåringen løs fra setet.

— Vi fikk henne løs uten store problemer, sier de to dykkerne.

De fikk melding om ulykken klokken 11.40 på brannstasjonen i Sandviken. 42 minutter senere var de på vei opp fra Sørfjorden med den to år gamle jenten i armene.

— Det var en meget effektiv redningsaksjon. Før jeg hadde kommet meg opp av vannet var helikopteret i luften på vei mot Haukeland med jenten. Jeg kan ikke se at vi kunne gjort dette raskere, sier Nilsen.

— Hva tenker dere når dere på vei til ulykkesstedet får vite at det sitter en toåring i bilen?

— Vi er nødt til å distansere oss fra det. Vi prøver å fokusere på jobben vi skal gjøre. Etterpå tenker vi selvfølgelig mye på henne og på familien, sier Gjesdal.

42 MINUTTER: Dykkerne Hans Petter Nilsen og Leif-Erik Gjesdal fra Bergen brannvesen fikk melding om ulykken klokken 11.40 på brannstasjonen i Sandviken. 42 minutter senere var de på vei opp fra Sørfjorden med jenten i armene. FOTO: JAN M. LILLEBØ