KRISTIN JANSEN

— Det var verst å ikke kunne bevege seg, en svært ubehagelig opplevelse, sier han fra sengen på Sentralsjukehuset i Førde.

Askøymannen er forslått og har vondt i brystet, men føler seg i relativt god form etter den dramatiske ulykken i Høyanger i går ettermiddag.

Sture satt på førersetet i bilen som sto på toppen av redningsbilen som kolliderte med en semitrailer. Han hadde tidligere på dagen fått motorstopp og måtte fraktes hjem til Askøy. Da smellet kom, skled bilen med Stura og hans kvinnelige passasjer ned av planet. Bilen ble stående på høykant og Stures kropp ble klemt ned mot asfalten.

— Jeg lurte på hvordan det skulle ende. Underkroppen min satt helt fast, men jeg kunne bevege armene litt, sier han.

Kvinnen som satt ved siden av greide å klatre ut av vinduet på sin side.

— Jeg kjente fort at det luktet kraftig av diesel eller bensin, så jeg ba henne komme seg unna så fort som mulig i tilfellet det skulle begynne å brenne, sier Stura.

Til tross for at han ikke selv kunne komme seg løs, var han ikke nevneverdig redd underveis.

— Jeg tenkte mest på de andre. De hadde det mye verre enn meg. Dessuten var det mange som snakket til oss før ambulanse og brannmannskap kom frem. Det hjalp, sier Stura.

Det var til slutt brannmannskaper som fikk reddet ham ut av bilen. De brakk løs rattet og knuste frontruten. Dermed var han fri, og kunne kjøres bort av ambulansen.

— Alt i alt synes jeg at jeg har hatt utrolig flaks. Det kunne gått mye verre, sier Stura.

FASTKLEMT: Den 53 år gamle rullstolbrukeren Jan Kåre Stura fra Askøy er forslått, men ellers i fin form etter ulykken i Høyanger. - Det var en svært ubehagelig opplevelse, sier han.