Neptun var blant dem som ble kontaktet, men som etter hvert fant ut at de ikke var interessert.

— Jeg kan ikke si med sikkerhet at vi ville sagt ja til å drive der. Men dersom vi hadde fått et godt tilbud, ville vi vært interessert og iallfall gått i forhandlinger.

— Hvorfor mener du interessen ville snudd dersom kommunen hadde gitt investeringstilbudet til andre også?

— Fordi det er steintøft å starte restaurant. Dette er et risikoprosjekt. Hvis kommunen hadde tatt en god del av risikoen gjennom å investere, så ville det redusert risikoen for oss betydelig. Det ville lette presset på driften, sier han.

Steinar Knutsen i KJS Servering er enig:

— Hadde Bergen kommune fortalt om investeringene, ville de selvsagt fått flere interessenter. Gjerne fra andre deler av landet også, sier han.

— Hva synes du om at kommunen avviser dette som etterpåklokskap?

— Bølgen & Moi var jo interessert da de fikk tilbud om kommunale investeringer. Da burde jo kommunen kunne tenke seg at også andre restauranter kunne fatte interesse for tilbudet. Hvorfor skulle de ikke det?

Både Hald og Knutsen, begge med lang erfaring i restaurantdrift, sier det er uvanlig at utleier investerer såpass mye som Bergen kommune her har gjort.

Ifølge dem er det normale at restauranten selv må investere i alt kjøkkenutstyr, ventilasjon både for kjøkken og restaurantlokale, komplett elektrisk anlegg, belysning, eventuelle spesielle paneler på veggen, etc. Til og med gulvbelegg må restauranten som regel ta selv.

Utleier sørger for vegger, strøm, vann og ventilasjon frem til restaurantens vegg.

FORHANDLINGER: - Dersom vi hadde fått et like godt tilbud fra Bergen kommune som Bølgen & Moi, ville vi gått i forhandlinger, sier daglig leder Fredrik Hald i Neptun Restauranter. ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ