• Det er utrolig at italiensk politi ikke har foretatt seg noe. Dette kunne endt i drap, sier advokat Jannicke Keller-Fløystad.

Hun bistår bergenskvinnen, og mener faren ikke er over.

— Hunden hennes døde av rottegift for to uker siden. Den giften har noen gitt ham med hensikt. Denne hendelsen må ses i sammenheng med at min klient er blitt forgiftet. Det burde ført til at italiensk politi aksjonerte umiddelbart, sier Keller-Fløystad.

Hun mener en tilsvarende sak i Norge ville ført til både siktelse og ransakelse mot mannen som er anmeldt. Ikke minst for å sikre bevis.

— Vi håper derfor at Kripos legger nødvendig press på italiensk politi slik at det blir reagert før det eventuelt er for sent.

Keller-Fløystad kommer også til å be om at det blir tatt prøver at bergenskvinnens venn, som også ble syk etter å ha bodd i huset og brukt av hennes sjampo og tannkrem.

— Det vil være naturlig for å fastslå at det er der giften kommer fra.

Advokaten har også satt i gang en prosess med tanke på at klienten bør få voldsoffererstatning fra den norske stat, selv om forgiftningen skjedde i utlandet.

— Regelverket åpner for det i særlige tilfeller. Jeg mener at denne saken er så spesiell at erstatning bør gis, sier Keller-Fløystad.

Hennes klient er blitt avhørt av politiet i Bergen. Politiinspektør Svein Erik Krogvold bekrefter overfor BT at de har sendt saken videre til Kripos, som over helgen tar stilling til hva de skal gjøre med den.