Det var natt til i dag at Iselin Jamne hørte det hun kaller «en rar lyd» utenfor leiligheten sin på Landås. Da hun tok en titt utenfor, var det altfor mørkt til å se noe, så hun lot undersøkelsen ligge til morgenkvisten.

Kunne truffet soveromsvindu

Dette var synet som møtte henne: En bjørk som stod like utenfor gjerdet på kommunal eiendom har blitt saget over, og har falt inn på huset hvor hun bor.

— Treet har akkurat truffet husveggen. Om det hadde falt litt mer til høyre, kunne det ha truffet soveromsvinduet til de som bor under meg. Der ligger det unger og sover. Det kunne blitt tragisk istedetfor komisk, sier Jamne til bt.no.

Trefellernes gjenkomst

For historien slutter ikke her. Senere i dag stod hun sammen med en venninne utenfor huset, da to menn var på vei inn i hagen. Da de så at det var folk der, snudde de og gikk på utsiden av gjerdet bort til treet.

— De begynte å prøve å løfte med seg treet, og jeg trodde nesten de skulle klare det. Jeg ropte til dem og spurte om det var dem som hadde sagd ned treet. Først så svarte de ikke, og så stakk de av, forteller Jamne.

Under treet lå det igjen en håndsag og en svart bossekk.

— Kanskje de trodde de skulle få hele treet oppi den sekken, sier en lattermild Jamne, som tror de to mennene kommer tilbake igjen i natt.

Vi vet ikke hva som er forhistorien til trefellingen. Har du en teori? Del den med oss i kommentarfeltet!

BIRK ETTER STORM: Treet falt inn i hagen på Landås, og skrapte borti husveggen. - Litt mer til høyre, og det kunne gått galt, sier beboer Iselin Jamne til bt.no.
Walter Wehus
SAGD TVERS OVER: Ved stubben ligger fremdeles sagen som ble brukt, samt en bosspose.
Walter Wehus