Den stabile — og kalde - værtypen fortsetter frem til og med lørdag. Det varsles null nedbør i overskuelig fremtid, og heller ikke så mye vind.

— Det blir fortsatt kaldt, det er ikke så mye annet å si. Mye pent vær til og med lørdag, sier Steinar Skare, meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Det ble tidligere på kvelden antydet at noen snøbyger kunne treffe kysten tirsdag kveld og natt, men de ser ut til å holde seg til havs.

31 minus på Finse

Siden den kalde Sibir-luften inntok landet i slutten av forrige uke, har det vært iskaldt i Sør-Norge. Først kommende søndag er det mulig at gradestokken kryper opp på rødt igjen.

— Langtidsprognosene antyder nedbør og økende vind på søndag, og temperaturen stiger, men det er ikke sikkert det går i regn og sludd langs kysten. For Bergen antydes en temperatur på null til én grader søndag, det vil ligge på grensen, sier Skare.

Før den tid er det torsdagen som skiller seg ut, med noe mer vind enn resten av uken. Vinden er stort sett østlig, sier Skare.

— Torsdag kan det nok bli opp i liten kuling utsatte steder. Det blir litt mer skyer, men det er forbigående, og ikke noe nedbør.

Slipper unna giftlokk

Det er Finsevatn som har «kulderekorden» i Hordaland så langt tirsdag, med 31 minusgrader i 19-tiden.

Til sammenligning har Kvamskogen og Bergen notert henholdsvis 12 og ni minusgrader som dagens kaldeste.

Til tross for den lange kuldeperioden: Giftlokket ser ut til å holde seg borte.

— I øyeblikket er det en del kaldere i høyden enn langs bakken, og da får vi ikke den inversjonen som gir forurensningslokket, sier Skare, og viser til at det er 8,7 minusgrader på Ulriken tirsdag kveld, mens det bare er 6,3 minusgrader på Florida.

— Jeg kan heller ikke se at det skal komme inn noe varmluft i høyden de nærmeste dagene. Torsdag blir det som sagt litt mer vind, og det kan også bidra til at det ikke blir så mye luftforurensning, at det blåser litt vekk, sier Skare.

- Lover godt for trafikken

— Det er kaldt, men fint på fjellet, og de stabile værmeldingene lover godt for trafikken, sier vaktoperatør Tina Fjeldavli ved Statens vegvesen.

  • Filefjell: Bart og vekslende snø og isdekke.
  • Vikafjellet: Snø og isdekke.
  • Strynefjellet: Snø og isdekke.
  • Hemsedalsfjellet: Vekslende bart, snø og isdekke.
  • Hardangervidda: Vekslende snø og isdekke.
  • Utvikfjellet: Bart.
  • Gaularfjellet: Nattestengt kl. 20.00-800.
  • Gamle Strynefjellsvegen: Stengt.
  • Sognefjellet: Vinterstengt.
  • Aurlandsfjellet: Vinterstengt. Alle fjelloverganger i Sør-Norge finner hos Statens vegvesen.
VAKRE ALVØEN: Sol og sjø ved Alvøen kai.
RUNE MEYER BERENTSEN