• Omfanget av poker? Jeg vil bruke ordet gigantisk. «Alle» spiller poker! sier en av vertene for en pokerklubb i Fana.

Den 39 år gamle pokerentusiasten mener politiet med denne saken forsøker å kriminalisere et stort antall vanlige mennesker. Ulike anslag tyder på at det kan være 8000-10.000 nordmenn som spiller poker i klubber. I tillegg kommer et svært stort antall som spiller hjemme med venner.

— Minst én politimann

39-åringen har vært med å drive en pokerklubb i Fana i halvannet år. Mellom 20 og 40 personer, deriblant flere kvinner, møtes åtte-ti ganger i året.

— Dette er helt vanlige mennesker. Vi har taxisjåfører, journalister, redaktører, en regnskapsfører, en daglig leder og minst én politimann. Yngstemann er litt over 20, den eldste rundt 50, sier han.

Pokerverten forteller at medlemmene betaler 200 kroner i innsats per kveld. Den største gevinsten på en kveld har vært 2400 kroner. På slutten av året spiller de beste finale. Vinneren får overskuddet fra brussalget gjennom året, forteller han. Fjorårets finaleseier ga 1800 kroner.

— Jeg tror ikke de som leier ut lokaler til oss ser på oss som kriminelle, sier han, og presiserer at han ikke tar penger for å administrere klubben.

- Bryter ikke loven

Den 39-årige småbarnsfaren mener norske myndigheter farer med dobbeltmoral.

— I et debattprogram snakket Trond Giske om poker og folk som var spillegale. I pausen reklamerte de for Flax-lodd i Statens regi.

39-åringen er dessuten i tvil om poker faktisk er ulovlig.

— Dette er ikke noe pengespill med tilfeldigheter. Poker er et ferdighetsspill der man må kunne sannsynlighetsregning og tolke de andres kroppsspråk for å vinne. Derfor burde det ikke rammes av loven.

Og for å understreke klubbens utstrakte lovlydige atferd:

— Vi bryter verken røykeloven eller skjenkeloven.

— Men whisky hører vel med?

— Helt uaktuelt.

— Hvorfor vil du anonymiseres da?

— Vi lever jo i Norge, og Norge er et veldig rart land.