Med KrFs dalende oppslutning på meningsmålingene nasjonalt, føler lokalpolitikeren fra Tysnes trang til å si ifra. Hun begriper ikke hvorfor hun skal stå på stand og innhente underskrifter mot rusbrus.

— De skjønner ikke hva vi driver med ute i distriktene. Det hadde vært bedre om de hjalp oss med kommuneøkonomien, sier Kaldefoss.

Hun understreker at hun er mot rusbrus i butikkene og er bekymret for ungdommers rusbruk. I en undersøkelse utført av Bergensklinikkene høsten 2002, kom det frem at unge tysnesjenter drakk mer enn jevnaldrende jenter ellers i Norge.

— Vi har en forferdelig nedslående rapport på rusbruk blant ungdom i kommunen vår, men jeg føler sentrale politikere bommer når de fokuserer på en så spesiell sak i valgkampen.

Dermed tar hun opp tråden etter avtroppende KrF-ordfører Lorentz Lunde som heller ikke har vegret seg for å synge ut mot partikollegaer på Løvebakken.

Tysnes KrF har ligget stabilt på 25-28 prosents oppslutning ved de siste valgene.

— Vi finner ikke grobunn for rusbrusutspillet i en så stor velgerskare. Alle vet jo hvor KrF står i alkoholspørsmål. Vi hadde trengt mer drahjelp i den generelle politikken, sier ordførerkandidaten, som for øvrig er den eneste kvinnelige listetoppen som kjemper om ordførerstolen på Tysnes.

SYNGER UT: Det nytter ikke å stå og skrike om rusbrus i valgkampen. Vi må presentere en helhetlig politikk, mener Aud Kaldefoss, ordførerkandidat for KrF Tysnes.<p/>FOTO: LENA VERMEDAL