• Vi i FAU vet at vi ikke skal ta for oss enkeltsaker, men dette er ikke lenger en sak som angår bare familien Kismul og skolen. Den går ut over mange av elevene nå, sier FAU-leder May Liss Grindheim Gullaksen.

Etter sprøytestikket valgte ekteparet Kismul å anmelde gutten som stakk, fordi politiet sa at det var den eneste måten å få skolen til å utlevere sprøyten. Den ville rektor ikke gi dem når de ba om å få se den.

— Nå er det flere av elevene som har kommet hjem og sagt at de verken tør se på Kismuls sønn, eller leke i nærheten av ham av frykt for å bli anmeldt, sier Grindheim Gullaksen.

FAU mener dessuten at skolen med bare 55 elever er blitt uthengt som mobbeskole, og at det er langt fra sannheten.

— Vi synes konflikten er kommet helt ut av proporsjoner, og mener den kunne vært løst på et mye tidligere stadium, sier Grindheim Gullaksen.

— Forstår du at foreldrene føler seg uthengt i dette brevet?

— Jeg synes det er dumt hvis de føler det slik, men vi kan ikke forholde oss til slike følelser når vi har et problem. En sak har alltid to sider, og vi vil at begge skal bli belyst, sier Grindheim Gulaksen.

Flere foreldre mener det samme.

— Denne saken er blitt en verkebyll for oss alle, både rektor, lærere, barn og foreldre, sier Tone Ask, mamma til to av jentene på skolen.

— Jeg skal ikke si at gutten aldri har vært mobbet, for det vet jeg ikke. Men nå har det virkelig gått for langt. Lærerne og rektor blir utslitte av dette, sier Hildegunn Hanseth som har en datter på skolen.