— Slik jeg ser det er kommunen medskyldig i at mine barn nå har vært utsatt for overgrep.

Hun har tre døtre i samme barnehage. To av dem skal ha blitt utsatt for overgrep. Nå laster moren Voss kommune for det hun mener har skjedd.«Slik jeg ser det er kommunen medskyldig i at mine barn nå har vært utsatt for overgrep»

– Noe skjedde, spesielt med den eldste, etter at disse tingene kom frem, sier trebarnsmoren.

Kvinnen har tre døtre som alle har hatt en overgrepssiktet spesialpedagog i barnehagen de går i.

Mannen ble anmeldt for overgrep mot to av døtrene hennes i februar i år.

For ti år siden ble samme mann anmeldt for overgrep mot to jenter på ni og elleve år, men saken ble henlagt på grunn av foreldelse. Siden saken var foreldet fikk han godkjent politiattest og kunne fortsette å jobbe blant barn og unge i kommunen. Dette til tross for at daværende skolesjef på Voss visste at mannen hadde innrømmet overgrepene han var etterforsket for.

– Rystende og sløvt

– Jeg synes det som har kommet frem er rystende og måten Voss kommune har løst det på virker sløv. Slik jeg ser det er kommunen medskyldig i at mine barn nå har vært utsatt for overgrep. Han kunne og burde vært stoppet, sier trebarnsmoren.

Hennes sak startet i vinter da de tre barna var på besøk hos faren. De satt ved bordet og spiste kveldsmat da den eldste jenten sa noe om den barnehageansatte som fikk faren til å tenke sitt.

– Dette gjør han med meg når han fryser på hendene, sa hun og plasserte fingrene ned i skrittet sitt.

Jentenes far ble bekymret og tok kontakt med moren.

– Jeg fortalte at han selv måtte ringe til barnehagebestyreren og gi beskjeden, siden det var han som hadde hørt det han hadde hørt, sier trebarnsmoren.

Faren meldte saken til styreren i barnehagen, som straks tok kontakt med skolesjefen på Voss. Kort tid etter orienterte skolesjefen politiet. Den barnehageansatte ble tatt ut av av stillingen sin så lenge saken er under etterforskning.

Les også: - Skandaløs sak og - Bør ikke jobbe med barn

–Idiotisk av Voss

Senere ble både rådmann og skolesjef på Voss av politiet gjort kjent med at den barnehageansatte har vært under etterforskning for overgrep tidligere. Ingen av dem skal ha kjent til dette.

Men den tidligere skolesjefen, Torstein Gunnarson, sier at han fikk beskjeden i 1999, men valgte å la spesialpedagogen fortsette etter en grundig prosess.

– For meg virker ikke denne prosessen grundig i det hele tatt. Det høres mer idiotisk ut. Det er ikke slik at overgripere bare slutter å være overgripere, sier trebarnsmoren.

Det at politiet har funnet barnepornosider på pc-en til spesialpedagogen, er også med på bygge opp under trebarnsmorens oppfatning om at mannen aldri burde jobbet i en barnehage.

Kan ha gjort det mot flere

– Hva tror du skjer videre i saken nå?

– Jeg håper politiet har nok til at han kan bli dømt og at han aldri mer skal kunne jobbe med barn. Noe annet ville gjøre meg veldig skuffet. Jeg synes ikke det finnes straffer sterke nok for personer som forgriper seg på barn, sier trebarnsmoren.

– Hva skjer dersom saken også denne gangen blir henlagt?

– Jeg håper i det minste at kommunen ikke tar ham tilbake i jobben. Dersom de gjør det må det jo være noe i veien med dem. Mannen har jo innrømmet overgrep, og har nå gjort det samme igjen, sier trebarnsmoren.

Sævig, Rune