ELISABETH LANGELAND MATRE

En million kroner koster den nye fontenen, den gamle ble kondemnert i høst.

Aps gruppeleder i bystyret, Anne-Grete Strøm-Erichsen (bildet), synes imidlertid det burde være helt unødvendig at byens befolkning må samle inn penger til fontene.

— Det er prisverdig at folk tar initiativ til å redde bybildet, men her synes jeg Bergen kommune bør ta et tak selv og finne penger på investeringsbudsjettet. Det er en grense for hva man skal drive kronerulling på, mener Strøm-Erichsen.

— En million kroner bør man klare å finne. Fontenen er viktig for hele bybildet, legger hun til.

For tiden foregår en kronerulling for å få blomster i sentrum til våren og sommeren. 600.000 mangler kommunen for å få det til, og Salgs- og Reklameforeningen i Bergen jobber iherdig med å få inn den summen. I løpet av en måned er det kommet inn 137 000 kroner.

Skulle det bli satt i gang en kronerulling for fontenen også, blir det i så tilfelle ikke første gang. I 1996 hadde ikke kommunen råd til å drifte den, og trengte hundre tusen kroner. Den gang la Hansalauget 70.000 kroner på bordet, og Bergen kommune skrapte sammen 30.000.

DEN GAMLE: Slik så det gamle fonteneanlegget ut. Det ble kondemnert i vinter, etter å ha vært i bruk i nærmere 40 år. Den nye fontenen koster en million, og Anne-Grete Strøm-Erichsen mener det bør være unødvendig at bergenserne samler inn penger til den også. - En del oppgaver må kommunen ta ansvar for å gjøre selv, mener hun. <p/> ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ