Flere bilister tok søndag kveld kontakt med bt.no etter at veiarbeid har lagt en betydelig demper på trafikkflyten mellom Voss og Bergen. Det ble ved 22.00-tiden om kilometerlange køer ved Hettetunnelen i Vaksdal.

Tenk på alle de som sitter her med barn i bilen Dag Jarle Søvik

— Utrolig

  • Folk er sinte, ja. De ringer oss hele tiden. Og jeg skjønner irritasjonen, sier vakthavende ved Veitrafikksentralen i Hordaland, Ingvild Tubbene.

Køene skyldes stor trafikk i forbindelse med Ekstremsportveko - kombinert med lysregulering for å få vasket Hettetunnelen. Bilister opplyser at de fikk minst en time ekstra hjemtur som følge av trafikkvanskene.

— Helt utrolig at Vegvesenet kjører like store intervaller på lysreguleringen. Til Voss er det jo ikke trafikk i hele tatt. Mot Bergen står det kubb, sier en av bilistene, som ved 21.30-tiden sto fast ved Dale.

- Maktarroganse

Ved Veitrafikksentralen er man obs på problemet.

— Men det er lite vi kan gjøre. Lysreguleringen er innstilt på 50/50 og kan ikke overstyres. Vi forsøker å få til manuell dirigering, men de som skal gjøre jobben står selv i kø, sier Stig Arild Øystese.

— Tenk på alle de som sitter her med barn i bilen, sier Dag Jarle Søvik, en av mange som har hisset seg kraftig opp.

— Dette er ren maktarroganse. Lurer på om vi komme rhjem i hele tatt, sier han.

  • Unngå køer! Få SMS-varsel når det oppstår køer eller veier må stenges i bergensområdet. Send BT TRAFIKK til 2077. Tjenesten koster to kroner pr. melding. Hva synes du om køen? Si din mening her.