— Det er drittkjedelig. Det var flere her, men noen har gått hjem, forteller Maria Bjordal. Bussen skulle vært på Møvik klokken 08.10. Klokken er nå 09.05, og bussen er ennå ikke kommet.

Skoleelevene hutrer og småfryser. Ingen har fortalt dem hvorfor bussen ikke kommer.

Kjempetøffe seksåringer

— Tror ikke vi får gå på skolen i dag, sier Nicolas Eriksen (6) spørrende. Sammen med Markus R. Gundersen (6) utgjør han busskurets yngste garde. En time i minusgrader er lenge når du er seks år og fryser, men førsteklassingene Nicolas og Markus er tøffe. Kjempetøffe!

Tålmodig har de ventet, hutret og hoppet i 55 kalde minutter. På Ulveseth skule står mange pulter tomme. Så endelig etter en time kommer bussen.

Livsfarlig nullføre

Vi cruiset over Sotra i bil i morges. Det var overraskende store variasjoner i temperaturen. Mange steder pendlet den rundt null grader, men plutselig kunne den være minus 3,5, for så å være to grader pluss noen hundre meter lenger borte i veien.

Det som var ok våt veibane et sted, var livsfarlig klinkis rundt neste svingen.

Selv for erfarne bussjåfører var det ikke forsvarlig å skli bussen på de bambiglatte sideveiene vest på Sotra i morges. Mange bussruter måtte derfor innstilles i morgentimene.

VENTER OG VENTER: Skolebussen var innstilt på grunn av glatte veier, men det visste ikke disse elevene. FOTO: ARNE NILSEN
KALD MORGENSTUND: Disse åtte skoleelevene frøs seg gjennom en morgentime i busskur på Møvik i morges. Fra venstre: Fredrik Bjordal (14), Ina Marie Sewe (14), Maria Bjordal (13), Christine A. Hirzel (12), Renate Hirzel (10) Tonje Catrine R. Gundersen (9) Markus R. Gundersen (6) og Nicolas Eriksen (6). FOTO: ARNE NILSEN