Statsadvokat Arild Oma ble i går informert av politiet om at en av de tiltalte i den omfattende narkosaken som går for Bergen tingrett, skal ha kommet ruset tilbake til fengselet etter første rettsdag.

En av politivaktene skal ha observert at den tiltalte fikk overlevert noe som kunne være en tablett. Da de tiltalte kom tilbake til Bergen fengsel, reagerte fengselsansatte umiddelbart på mannens opptreden.

Etterforskes

I går kveld beordret Oma etterforskning av påstandene.

— Jeg har besluttet at det er grunn til å undersøke om det har skjedd noe straffbart i retten, sa Oma da retten ble satt i morges.

Den tiltalte og hans forsvarer ble avhørt i går kveld. Det skal også ha blitt tatt prøver av den tiltalte for å undersøke om han har spor etter rusmidler i kroppen.

— Vi ba om etterforskning allerede før avhørene kom i stand. Vi har vært i avhør, og jeg er sikker på at denne saken vil bli oppklart og henlagt, sa den tiltaltes forsvarer.

Vil gi alle innsyn

Oma ba i morges om at rettssaken ble stanset til mandag, slik at politiet kunne etterforske saken videre. Han ønsker også at alle partene i saken skal være informert om resultatet av etterforskningen før rettssaken starter opp igjen.

— Min vurdering er at politiet bør klarlegge best mulig om det har skjedd noe straffbart, for at dette ikke skal bli hengende i luften og slik at jeg ikke blir sittende med informasjon som ikke alle har, sa Oma.

Han mener også det kan bli aktuelt å gi dommerne innsyn i etterforskningen.

— Det er viktig at vi går frem så ryddig som mulig, slik at det ikke blir noe å stille spørsmål ved i ettertid, sa statsadvokaten.

Enkelte av forsvarerne ønsket å fortsette saken som planlagt, men fikk ikke medhold av dommerne.