• Kom deg tidlig ut i solen i morgen, for etter det blir det fire grå dager, sier meteorologen.

Søndag blir den beste dagen på en god stund. Her er værmeldingen.

— Sol og lite skyer

— Kom deg tidlig opp og nyt været. Store deler av søndagen blir det veldig fint vær, med sol og veldig lite skyer, sier meteorolog Geir Ottar Fagerlid i Vervarslinga for Vestlandet til bt.no.

Natt til søndag blir det nattfrost i store deler av Hordaland, inkludert Bergen. Temperaturen vil stige til fem plussgrader i Bergen. Utpå kvelden kan det komme litt regn. Over 300 til 400 meter vil nedbøren komme som snø.

Fine fjellveier

Kaoset på fjellovergangene som har vært i helgen, ser ut til å ha gitt seg. Vegtrafikksentralen melder om bare velstand og åpne veier, med unntak av rikvei 13 over Vikafjellet og fylkesvei 53 Tyin-Årdal, som man forventer vil bli åpnet i løpet av søndag.

— Det skal nå være mulig for alle å komme seg opp på fjellet, sier vaktoperatør Tore Tysse til bt.no.

- Regn på Finse

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag ser det ut til å bli mildt og grått.

— Ja, vi får fire milde og grå dager. Det vil bli mildt og regne hver dag. Riktignok ikke så mye regn; trolig mellom 20 til 50 millimeter på de fire dagene til sammen. En må opp i 700 til 800 meter før nedbøren kommer som snø. Temperaturen vil ligge på mellom fem og syv grader i lavlandet. Det blir ikke lange perioder med oppholdsvær og trolig lokal tåke en del steder, sier Fagerlid.

— Onsdag kan det til og med bli to til tre plussgrader på Finse, så det er veldig varm vind som kommer inn.

På Finse snakker vi 1200 meter over havet.

Sjekk vårt webkamera på Finse og andre bra steder.

Neste helg kan bli bra

- Ingen gode nyheter til de som har vinterferie?

— Det er jo synd de ikke kan få sol i vinterferien nå når vi har så mye snø. Neste helg ser det ut til å bli bra vær. Det er litt langt frem, men så langt ser det ut til å bli kaldere og lite skyer fredag, lørdag og søndag i neste uke, sier meteorolog Fagerlid.

Sjekk været der du skal!

ET SIKKERT VÅRTEGN: - Det er mildt om natten, så vi vil får stadig flere vårtegn opp fra jorden de neste dagene, sier meteorologen.
JORUNN JORDALEN
HÅP OPP FRA JORDEN: Er ikke dette litt tidlig da? Det blomstrer på Grønnestølen i Bergen 25. februar 2012.
JANNE KJØSEN