En stålplate løsnet og falt over mannen slik at han døde på stedet, sier operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt.

Den erfarne medarbeideren falt ned i en tank da han fikk platen over seg. Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.

De første meldingene gikk ut på at mannen var alvorlig skadet, men det ble raskt klart at livet ikke sto til å redde.

Ifølge Steimler har politiet god oversikt over hendelsesforløpet.

— Vi har sikret spor. I morgen vil vi også avhøre vitner, sier operasjonsleder Steimler.

Politiet vil undersøke stedet nærmere sammen med Arbeidstilsynet. Seniorinspektør Oddgeir Nilsen i Arbeidstilsynet i Haugesund bekrefter at de vil reise til ulykkesstedet i morgen.

Første gang

Kommunikasjonsdirektør Øyvind Risnes i Bergen Group sier det er første gang de opplever et dødsfall på verftet til Bergen Group Halsnøy i Kvinnherad.

— Vi samlet alle de ansatte som var på verftet da ulykken skjedde, og de fikk en debriefing før de gikk hjem, sier Risnes til bt.no.

— For de ansatte er det et sjokk når det skjer en ulykke på denne måten. De er sterkt preget, sier han.

Risnes sier de har fulgt opp mannens nærmeste medarbeidere og familien ekstra nøye. Alle andre får også tilbud om oppfølging og hjelp.

Alt arbeid stoppet

Det er cirka 45 ansatte på verftet. Kvelds- og nattskiftet er stoppet og alt arbeid innstilt til fredag morgen.

— Halsnøy er et nært samfunn der folk er flinke til å ta vare på hverandre. Lokalt helse- og krisevern er koblet inn, og vi bistår med alle mulige ressurser etter de behov som måtte oppstå, sier Risnes.

Ingen andre skal ha kommet fysisk til skade i ulykken. Det er uklart noen av kollegene ble øyenvitner til det som skjedde.