— Han ropte nei, nei, og stormet ut. Det var en voldsom reaksjon. Han hadde sett henne ruset, og hun hadde gjentatte ganger truet med å gi ham bort. Han var redd henne, fortalte den 60-årige mormoren i Bergen byrett tirsdag.

— Er det dette som er årsaken til at du ønsket at overføringen tilbake til moren skulle ta lengre tid, spurte forsvareren til guttens onkel, advokat Bjørn Meltzer.

— Selvfølgelig, svarte mormoren.

Sammen med guttens onkel, og guttens biologiske far er hun tiltalt for kidnapping, etter at hun gikk i skjul med barnebarnet for å hindre sin tidligere narkomane datter i å få omsorgen for ham.

Dette skjedde i 1998, da gutten var åtte år gammel. Kidnappingssaken er blitt utsatt flere ganger, så det er først nå at en av norgeshistoriens mest omtalte barnevernssaker kommer for retten.

Fra gutten var noen måneder gammel, og til han var åtte år, bodde han hos bestemoren sin. Nå har mormoren, som regnet seg som hans "psykologiske mor", ikke sett gutten på over tre år. Det er isfront mellom henne og den biologiske moren til gutten. Hun er i dag gift på nytt, og bosatt i en av omegnskommunene til Bergen.