— Den ansatte er fraktet til Haukeland Universitetssykehus. Så vidt jeg vet var vedkommende våken og pustet da ambulansen kjørte bort, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Politiet fikk melding om episoden klokken 09.40. De rykket ut til institusjonen, men da de kom fram hadde betjeningen fått kontroll på kvinnen.

Ble avvæpnet av ansatte

— Hun ble avvæpnet av de ansatte etter å ha gått løs på en av dem med en kniv eller en annen skarp gjenstand, sier operasjonslederen.

— Det er en pasient som har utagert, og stukket en sykepleier med kniv i skulderen, sier Audun Kåre Dåvøy, daglig leder ved Askøy Blå Kors Klinikk.

— Hva var bakgrunnen for at dette skjedde?

— Dette er en skjermet avdeling for tvang, og en del av pasientene er nokså dårlige. Utagering skjer fra tid til annen, men veldig sjelden så alvorlig som dette. Det er første gang overhodet at noen er blitt stukket med kniv, sier Dåvøy.

— Alle som har vært involvert i dette blir nå godt ivaretatt, sier Dåvøy.

Legeundersøkelse

Pasienten ble pågrepet uten dramatikk og er tatt hånd om av politiet. Vedkommende er ute av institusjonen, og det er ikke sikkert vedkommende kommer tilbake til institusjonen. Det er foreløpig uklart om hun vil bli satt i arrest.

— Foreløpig sitter hun i fengslig forvaring hos oss. Hun blir sittende til i morgen, så får vi vurdere det videre. Det blir nok siktelse for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap, sier jurist Lars Morten Lothe i Hordaland politiditrikt.