Fredag ble han varetektsfengslet i fire uker. Selv ba han om å bli overført til barnevernsinstitusjon, fordi han hevder han er 16 år. Han har vært i Bergen en kort periode og er blitt tatt av politiet flere ganger.

Mest alvorlig er en siktelse for drapsforsøk. Om kvelden onsdag 21. august kom en mann inn på legevakten i Bergen og sa han var blitt stukket med kniv.

Han ble sendt til Haukeland med lettere kuttskader i brystet etter å ha blitt stukket i Lars Hilles gate, nær Nygårdsparken. Politiet slet lenge med å påvise åstedet.

Onsdag denne uken mente offeret at han kjente igjen mannen som stakk ham. Han varslet politiet, som pågrep en ungdom. Til politiet har han forklart at han solgte narkotika for mannen som ble stukket.

— Kunne ikke betale for stoff

Da politiet pågrep ham dagen før knivstikkingen, beslagla de 1000 narkotiske tabletter.

— Dermed kunne jeg ikke betale til han jeg solgte for. Han ble sint og angrep meg. Jeg stakk i selvforsvar, skal mannen ha forklart til politiet.

Han har sagt at han lå på bakken og ble sparket av den andre da han trakk kniven. I kjennelsen fra retten heter det at det er vanskelig å se hvordan siktede skulle klare å stikke den andre med kniv når han lå på bakken og ble sparket.

Usikker alder

Mens den siktede sier han er 16 år, mener utlendingsmyndighetene mener han er eldre. BT så mannen i fengslingsmøtet, og han så voksen ut for alderen.

— Han opplyser at han er 16 år, og jeg forholder meg til at han er mindreårig, sier forsvarer Beate Hamre.

«Videre har retten merket seg at siktede har vært pågrepet av politiet flere ganger, og hver gang har han båret kniv uten aktverdig formål», heter det i kjennelsen fra retten.

Bergen tingrett varetektsfengslet 16-åringen i fire uker. Han tok betenkningstid.