19-åringen ble tirsdag varetektsfengslet for fire uker for det angivelige knivranet. Han nekter skyld.

Den 22-årige hybelboeren er livredd etter episoden.

— Han brukte en biffkniv og ranet til seg alle pengene mine og en haug med verdisaker. Nå venter jeg å få kameratene hans etter meg, sier 22-åringen til Bergens Tidende.

- Kjør eller røyk hasj!

Ifølge ham skal den siktede ha forklart om sin kriminelle fortid, samt at han var involvert i knivstikkingen på Flaktveit for to uker siden. Han ble løslatt fra varetekt bare to dager før det angivelige knivranet.

— I tretiden snakket han om at han skulle «ta en fyr», og at jeg måtte kjøre ham. Hvis ikke, var jeg nødt til å røyke hasj med ham. Jeg valgte det siste for å slippe å kjøre, sier 22-åringen.

19-åringen skal også ha tvunget sitt offer til å bære alle de stjålne verdisakene opp på sitt eget rom to etasjer lenger oppe.

— Dessuten ga han meg én måned til å flytte ut på, fordi han skulle ha hybelen selv. Avslutningsvis fikk jeg klar beskjed om ikke å anmelde ham. Jeg måtte i så fall regne med represalier fra vennene hans, sier 22-åringen.

Flykter fra byen

Mannen trosset truslene og anmeldte 19-åringen. Nå frykter han for sin egen sikkerhet. Han har allerede flyttet ut fra hybelleiligheten sin i Åsane.

— Jeg kjenner til hvilken gjeng han er med i, og jeg kan nok aldri gå alene i Åsane etter dette. Nå forlater jeg byen til ting har roet seg, sier den fortvilte 22-åringen.

Advokat Oscar Ihlebæk er forsvarer for den ranssiktede 19-åringen.

— Jeg har ikke fått diskutert saken med min klient ennå, og kan derfor ikke uttale meg om noen detaljer, sier Ihlebæk.