TORE SEVHEIM

Silkeføre, blå himmel og noen grader minus er det som er i vente på fjellet i vinterferien. Er du rask, kan du også få nyte nysnøen som kom like før helgen.

— Det kom nysnø torsdag og fredag, så nå er det kjempeføre. Det er i tillegg varmt nok til at man kan sitte ute og sole seg noen timer midt på dagen, sier daglig leder for Kvamskogen Aktiv, Ingvild Mo.

Best på Vestlandet

Finværet skyldes et høytrykk i Nordsjøen. Det vil bygge seg opp over Skandinavia, forklarer meteorolog Olav Krogsæter ved Storm Weather Center.

— Da varer det som regel lenge. De som har vinterferie nå, får det flott, og Vestlandet vil få det beste været, sier han.

Selv om ikke meteorologene ikke vet nøyaktig hva værgudene vil finne på, er det stor sannsynlighet for at de får rett denne gangen.

— Det kan bli fint vær i ti dager, og det er større sjanse for at det holder seg, enn at været slår om, sier han.

Ingvild Mo ser frem til vinterferien. Kvamskogen Aktiv driver med helårslutleie så dårlig vær slår ikke ut på økonomien.

— Men godt vær øker trivselen; folk blir lettere til sinns. Nå blir det bare blide fjes å se, sier hun.

Ledige overnattingsplasser

Fortsatt har andre overnattingssteder ledig kapasitet til å ta imot gjester på søken etter fjell, snø og sol. Både på Geilo, Voss og Finse meldes det om ledige rom., men det begynner å fylles godt opp på Geilo.

Været har ikke betydd noe for bestillingene hos Finse 1222.

— Ledige rom kommer det til å være helt frem til helgen, sier daglig leder Kamilla Klæboe.

Statsmeteorolog Ingmar Vikane er ikke overrasket over finværet.

— Februar er ofte den fine vintermåneden, men det er sjelden den treffer i vinterferien. Neste uke kan best sammenliknes med OL på Lillehammer i 1994.