En mann i 40-årene fremstilles mandag for fengsling, på grunn av det som skal være en rekke lovbrudd nord i Hordaland.

— Det er ikke snakk om alvorlig kriminalitet, men oppfattes mer som plagsomt. Dette er hendelser som har skjedd et godt stykke ute i distriktet, med den responstid det medfører for politiet, og derfor mener vi det er viktig at de som bor der beskyttes, sier politiadvokat Harald Bilberg hos Hordaland politidistrikt.

Har erkjent flere av forholdene

Han forteller at de mener hyppigheten av siktedes straffbare handlinger gjør at han må bli dømt før han begår ny kriminalitet.

En lang rekke med innbrudd og tyverier er blant punktene i siktelsen av mannen. I tillegg skal han ved et tilfelle ha klipt av seg hår og skjegg, for så å lime dette på hodet til en av sambygdingene med lynlim.

— Han var skallet, så siktede hevder at de var enige om å lage en tupé til fornærmede. Jeg må vel innrømme at jeg ikke har vært borti et slikt tilfelle i min karriere, sier Bilberg.

Mannen i 40-årene skal ifølge politiadvokaten ha erkjent de fleste av forholdene i siktelsen. Han er også siktet for trusler og plagsom adferd.

Tidligere straffedømt en rekke ganger

Han ble fredag innbrakt, etter å ha brutt et besøksforbud.

— Dette var hos mannen som fikk limt hår og skjegg på hodet. I tillegg slapp han luften ut av en bil som var på stedet, sier Bilberg, som vil begjære fire ukers varetektsfengsling for mannen.

Siktede er tidligere straffedømt syv ganger og bøtelagt 13 ganger.

Det har ikke lykkes BT å komme i kontakt med mannens advokat.