— Jeg har hatt Amanda-sekk siden tredje klasse, sier Marielle Andreassen (13) og viser frem bamsene som henger til pynt. «Du er nusselig», forteller den ene gjennom skriften på magen. En gave.

Venninnen Kathrine Liisberg Aune (13) har hatt sin ransel omtrent like lenge. Det første hun gjorde med den da den var ny, var å sette den ut i regnet.

— Hver gang det høljeregnet, satte hun sekken under en takrenne. Så sto vi ved siden av og pratet lenge, forteller jentene på benken.

— Det er jo flaut å ha helt lys sekk! parerer Kathrine. Den blide 13-åringen synes fremdeles lokket er litt vel lyst.

Johanne Haaland (13) har også Amanda-sekk, men den er til reparasjon.

— Min mor brukte den da hun gikk på skolen, så den er eldgammel, sier Johanne.

Hullet under sekken må tettes i morens gamle klenodium (funnet på loftet), og Johanne innrømmer at den ble litt vel vond å gå med etter hvert.

— Remmene må skiftes ut, for de er blitt kjempetynne og gnager seg inn i skuldrene.

Klassevenninne i 8F, Annette Johannessen (13), har ikke skinnsekk.

— Jeg får ikke lov, min far synes det er noe stort tull å betale så mye for en ransel. Det er dårlig plass i den, og den er ikke så god for ryggen, sier Annette. Hun går heller med sportssekk, og bryr seg i grunnen ikke om å ha Amanda-sekk.

Det er ikke så mange gutter som bruker Amanda-sekk. Butikken rapporterer om flest jenter på sekkeshopping.

— Guttene har gjerne Amanda-sekk når de er yngre, men så bytter de dem ut i litt større typer, ofte sportssekker, sier Annette.

— Er det mange i klassen deres som har Amanda-sekk, da?

— Ikke så veldig mange, faktisk. De fleste har sportssekker, forteller Kathrine og Marielle. Som skal bruke sine ransler i maaange år til.