Etter påbud fra Kulturdepartementet, må Statsbygg kutte kostnadene på den nye Kustnøgskolen i Bergen med 10-15 prosent. Denne uken presenterte Statsbygg hvordan de ser for seg å gjennomføre kuttene. I forslaget ryker både deler av bygget, samt det karakteristiske taket.

Ikke bekymret

Hos arkitekten bak den nye Kunsthøgskolen, Snøhetta, tar man imidlertid det hele med stoisk ro.

— Her hos oss er ingen bekymret. Det som er viktig for oss, er at det blir et bygg vi kan stå inne for arkitektonisk, sier prosjektleder Astrid Renata Wan Ween, til bt.no.

Hun vil helst ikke overdramatisere faktumet at taket sannsynligvis ryker.

— Det er ikke nødvendigvis taket som definerer bygget som vellykket. Taket var en del av en strategi i konkurransen om å få oppdraget. Vi ville lage et signalbygg, og valgte å uttrykke signalet via taket. Det skal fortsatt bli et signalbygg, det vil bare se annerledes ut, sier hun.

Tegner på nytt

Nå skal Snøhetta sette seg ned og tegne bygget, eller deler av det, på nytt.

— Vi har god dialog med både Statsbygg og andre instanser i denne prosessen, og det er ingenting som ikke tilsier at vi finner ut av det, sier hun.

Hos Kunsthøyskolen i Bergen er man først og fremst glade for at det blir noen ny skole i det hele tatt.

— Det så jo mørkt ut en stund, men vi føler oss trygge på at Snøhetta lager et bygg vi blir fornøyde med. Det kommer til å bli et bygg som setter sitt preg både på byen og omgivelsene rundt, sier direktør ved Kunsthøgskolen i Bergen, Ketil Evjen.

Han sier at det viktigste er at behovet for plass innendørs er det viktigste, og tror at det utvendige uansett vil bli en suksess.

Synes du det spesielle taket er verdt kostnadene? Bruk kommentarfeltet under!