-Vi tar sikte på å fremstille ham for fengsling fredag. Han vil bli begjært fengsleti fire uker etter utlendingsloven, i påvente av utlevering til Frankrike.

Detsier politiinspektør Sidsel Isachsen iHordaland politidistrikt.

— Siste to-tre dager

Bakgrunnen for fengslingen, som vil skje iNordhordland tingrett, er franske myndigheters anmodning om pågripelse ogutlevering av 46-åringen.

Ifølge Isachsen har den drapsetterlyste, franskepolitimannen kommet til Norge med bil i løpet av de siste to-tre dagene.— Jeg vet ikke nøyaktig hvordan og når han kom tilNorge. Men vi vet at han kom med bil via Sveits og Danmark. Noe mer detaljer omreiseruten har jeg ikke nå, sier politiinspektøren.

Politietvet også at han har bodd hos bekjente på Voss.

Bekjente ikke mistenkt

-Så langt har vi ikke grunnlag for å mistenke dem som har hatt franskmannenboende for noe. Vi vil likevel snakke med dem som har hatt kontakt med46-åringen de siste dagene. Vi må gjøre en del etterforskning, sier Isachsen.

Utlevering kan gå raskt

Dendrapsetterlyste franskmannen vil bli avhørt om hvordan han stiller seg tilutlevering til Frankrike.

-Hvis han samtykker, er det en svært rask prosess å få ham utlevert. Det vilskje etter en europeisk utleveringsavtale som også Frankrike er med på, sierIsachsen.

-Om han ikke samtykker, er det en mer omstendelig prosess. Spørsmålet må daprøves av domstolen, og franskmannen vil ha mulighet til å anke.

FIRE UKER: Den drapsetterlyste franskmannen vil fredag bli begjært fengslet i fire uker etter utlendingsloven, sier politiinspektør Sidsel Isachsen i Hordaland. - Vi tar ikke stilling til det strafferettslige. Fengslingen vil være i påvente av utlevering til Frankrike.