Ulykken skjedde like før klokken 09.00 fredag 4. januar i fjor. En 20 år gammel mann er tiltalt for å ha brutt straffelovens paragraf 238, om å ha skadet andre alvorlig ved uaktsomhet. Strafferammen er tre års fengsel.

— Det er en alvorlig sak med betydelig skade på de to fornærmede. Hvorvidt tiltalte var aktsom nok, blir tema i rettssaken. Det samme blir også sikt og hvorvidt han kjørte på rødt lys, sier Duc van Nguyen, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt.

Politiet anslo at ekteparet ble kastet 20 meter gjennom luften etter at de ble påkjørt, og sjåføren mistet sertifikatet.

Flere brudd og operasjoner

Ifølge tiltalen registrerte ikke føreren at trafikklyset ved fotgjengerfeltet gikk fra grønt til rødt for bilene. Samtidig fikk ekteparet grønt lys til å krysse overgangsfeltet.

Han kjørte derfor på de to med den følge at kvinnen fikk brudd i leggen, bekken og mistet luktesansen. Hennes mann fikk brudd i leggen, halsvirvel og ribben. Kvinnen gjennomgikk to operasjoner, mens hennes mann ble operert én gang, ifølge tiltalen.

Begge var sykemeldt ut august.

— Mannen og kvinnen ble liggende i veibanen et stykke fra hverandre etter påkjørselen, sa politioverbetjent Jens Kleppe til BT etter ulykken.

Sjåføren fortviler

Egil Jordan er forsvarer for ulykkessjåføren, som var 19 år da ulykken skjedde.

— Han har erkjent straffeskyld etter tiltalen og har hatt det forferdelig i tiden etterpå. Han synes svært synd på ekteparet, sier Jordan.

Advokaten er en av de mest erfarne i Bergen og synes saken er trist.

— Strafferettens formål er jo å straffe den onde vilje. Så har vi slike saker som dette, der tiltalte aldri hadde til hensikt å skade noen, sier Jordan.

Ifølge tiltalen må sjåføren regne med at det legges ned påstand om erstatning fra de skadde. Politiet vil også vurdere å be om at han mister sertifikatet.

Føreren var ikke påvirket av rusmidler da ulykken skjedde.

PÅKJØRSEL: Ambulanse og politi kom raskt til stedet. Her står de litt nord for selve ulykkesstedet.
Per Lindberg