Episoden skal ha skjedd på E39 mellom Bokn og Aksdal i fjor sommer. 35-åringen fra en øykommune i Hordaland kjørte bilen da en passasjer skal ha klatret opp på taket og stått usikret mens 35-åringen fortsatte i 70-80 kilometer i timen.

Nå har statsadvokatene i Hordaland tatt ut tiltale mot mannen for dette og en rekke andre forhold.

Samme dag skal han også ha kjørt påvirket av alkohol og hasj. En blodprøve to timer etter at han ble stoppet, viste at han hadde 0,82 i promille.

Stjålne skilt

Påtalemyndigheten mener dessuten at 35-åringen kjørte med stjålne polske registreringsskilter og uten gyldig førerkort.

Han er også tiltalt for flere forhold som skal ha skjedd i mars i fjor. Da skal han ha blitt forsøkt stoppet i en fartskontroll, men kjørt videre til tross for at uniformert politi sto i veibanen og ga stopptegn.

Da han endelig ble stoppet skal han ha presentert seg med et vanlig polsk navn og falsk bostedsadresse.

«Ingen ting kan redde deg»

35-åringen skal også ha truet moren til barnet sitt på livet. I vinter i fjor skal mannen ha truet kvinnen på sms. Han skal ha skrevet at han gjerne satt ti år i fengsel hvis han måtte, og oppgitt en dato som skulle være den siste kvinnen kom til å oppleve.

Mannen er også tiltalt for å ha kalt en politimann blant annet «pedofil faen» og «soperjævel» i Bergen i januar i år. Han skal også ha truet politimannen.

I tillegg er 35-åringen tiltalt for å han ha kjøpt 63 gram kokain som han oppbevarte på seg da han ble pågrepet av politiet.