Det var natt til lørdag 19. mai cirka klokken 04.30 bilen kom på riksveg 555 ved Tennebekk. Sjåføren traff midtrabatten i avkjøring fra 555 mot Lyderhornsveien.

Tre til sykehus

— Det er store materielle skader, opplyste operasjonsleder Erik Gjesdal i Hordaland politidistrikt til BT.

I bilen satt sjåføren og to unge menn. De ble kjørt til akuttmottaket på Haukeland universitetssykehus, to av dem med lettere skader.

Etter ulykken opplyste BT at bremsesporene indikerte stor hastighet. Onsdag må den 25 år gamle bilføreren møte i Bergen tingrett.

Sakkyndig rapport

Han er tiltalt for brudd på veitrafikklovens bestemmelser om å være hensynsfull og varsom. Ifølge tiltalen kjørte han bilen i minst 151 km/t i 80-sonen.

— Vi har en sakkyndig rapport som beskriver farten han har holdt. Dessuten har vi flere vitner, blant annet passasjerene som var i bilen, samt andre personer som var på stedet, sier Katharina Fenc Nesse, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt.

Mannen ble fratatt førerkortet like etter smellen, men fikk det raskt tilbake, ifølge Fernc Nesse.

— Vi fikk ikke rettens medhold for videre beslag, men det var før vi hadde den sakkyndige rapporten, sier politiadvokaten.

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra hans forsvarer Jostein Alvheim.

Ifølge tiltalen kan mannen regne med at politiet ønsker å be om at førerkortet fratas ham. Det er ikke mistanke om at sjåføren var ruspåvirket.

VRAKET: Bilen fikk store skader etter det krkaftige sammenstøtet i mai i fjor.
REMI PRESTTUN (ARKIV)