Åsta Tellnes var i bilen på vei fra Kolltveit til Ågotnes da hun så en bil med nødlysene på og en mann som veivet med armene. Han fortalte at de var turister, at de hadde gått tomme for bensin, og at de hadde barn i bilen, skriver VestNytt.

Før Tellnes visste ordet av det, hadde hun en fremmed dame i passasjersetet, og fanget fullt av gull. Hun rakk såvidt å kaste håndvesken sin i baksetet der den 8 år gamle datteren hennes satt.

Mens to menn stod og holdt øye med det som skjedde, fikk Tellnes beskjed om å kjøre til banken.

— Jeg tenkte det var like greit å kjøre til banken på Ågotnes. Der er det i alle fall folk. Og jeg våget ikke å kaste damen ut av bilen,sier Tellnes til VestNytt.

På veien fikk hun ringt mannen sin, på tross av at kvinnen i bilen forsøkte å hindre det mens hun sa «no police». Ved banken ble hun møtt av mannen, og de fikk forklart selgerne at det langt fra var aktuelt med noe gullkjøp. Tellnes har anmeldt saken til politiet.

Politiet er sjokkert over de aggressive selgertriksene, og politioverbetjent Bjørn Hagen ved Fjell og Sund lensmannskontor betegner saken som «skremmende og i aller høyeste grad straffbar».

- SKREMMENDE: Åsta Tellnes følte seg truet da hun ble stoppet av gullselgere som presset seg inn i bilen hennes.
Kai Svellingen Flatekvål