• Selvsagt synes vi det er kjipt at stryk på eksamen skal bli straffet økonomisk, sier tre studenter ved Universitetet i Bergen.

Den fjerde vi snakket med synes ordningen er grei.

Det er førsteårsstudenten Karoline Vårdal som er minst negativ av de fire studentene vi møtte ved Universitetet i Bergen.

— Til en viss grad synes jeg det er greit at studenter som stryker straffes økonomisk. Det kan være greit med litt press, selv om det er individuelt hvordan du takler det. Man må gjøre noe for å få folk til å studere seriøst, mener Vårdal. Hun studerer medievitenskap på andre semesteret.

Venninnene Trine Rage, Sonja Ystaas og Marianne Feste er negative til ordningen.

— Vi gjør vårt beste på eksamen uansett. Dette er et ekstra press når vi er nervøse nok fra før. Når vi vet at vi taper ti-tolv tusen kroner på stryk, blir vi bare enda mer nervøse, sier studentene, som studerer samfunnsøkonomi og medievitenskap.

De har også en forklaring på at så mange førsteårsstudenter er positive til ordningen.

— De har vel ikke følt presset på kroppen. Det kan være at de tar for lett på det når de kommer fra videregående. Og de vet jo ikke om noe annet i og med at de ikke var studenter under den gamle ordningen, sier de.

FLEST NEGATIVE: Førsteårsstudenten Karoline Vårdal (t.h.) er den mest positive til ordningen med å straffe stryk økonomisk. De viderekomne studentene Trine Rage (f.v.), Sonja Ystaas og Marianne Feste er kritiske.<p/>FOTO: TOR HØVIK