Det sier et medlem i familien til de fire som er siktet for å ha drept Dung Tran Larsen.

Familien er spesielt overrasket over hvordan Dungs svigermor blir fremstilt i mediene.

Politiet utelukker ingenting: Nye søk etter Dung i dag

— Får sjokk hver dag

— Hun blir beskrevet som dominerende, men den dominerende personen dere skriver om har vi aldri møtt. Hun tok ansvar for mye i huset, men var ikke sjefete. Vi opplever henne som bare god, sier mannen, som kjenner Dungs svigermor og svigerfar spesielt godt.

— Vi får helt sjokk av avisene hver eneste dag. Vi må jo bare prøve å takle det som foregår. Det er ikke lett for oss som står familien nær, sier han.

Familien synes mediene har gått altfor langt i å slå fast at de fire har gjort noe kriminelt, uten å ha dekning for det.

— Dere journalister fremstiller dette for ensidig. Dere er talerør for politiet, som sier hun ble drept. Men vi vet jo ennå ikke hva som er skjedd med Dung, påpeker han.

Han mener politiet i altfor stor grad har snevret teorien om hva som har skjedd med den vietnamesiske kvinnen.

— Og hvis det har skjedd noe kriminelt med Dung, kan det jo være noen helt andre som har gjort noe med henne, sier han.

Stolt av svigerdøtrene

Familiemedlemmet kjente ikke Dung personlig, men opplevde at svigermoren har vært svært stolt av begge sine vietnamesiske svigerdøtre.

Mannen har skrevet brev til justisministeren fordi han mener at politiet har tunnelsyn i saken, og fordi han er redd for at de fire siktede skal bli utsatt for et justismord.

— Alt det som skjer er veldig vanskelig for oss, sier han.

Politiet fortsatte i går søkene etter Dung. På den daglige pressekonferansen som ble holdt på Laksevåg politistasjon, kom det frem at det fortsatt kommer inn en god del tips i saken.

— Av de tipsene vi har fått inn, er det ingen som har pekt på noe spesielt nytt, men vi er takknemlig for alle former for tips. Vi oppfordrer fremdeles publikum til å komme med observasjoner, også utenfor bergensområdet, sier Kjersti Opdahl ved Laksevåg politistasjon.

I går konsentrerte politiet seg om å søke i vannet under Askøybroen i samarbeid med Sjøforsvaret. Søket vil fortsette i dag.

Tilbakeviser VG-sak

Politiet kom også med klarhet i torsdagens oppsiktsvekkende VG-nyhet om at de svenske likhundene skal ha markert på eiendommen i Krabbedalen.

— Vi kan avkrefte at det er gjort markering av hundene.

— Er VG-saken feil?

— Det må den da være, svarer Opdahl.

Foreløpig er det ikke aktuelt å gjøre nye hundesøk.

— Det er en løpende vurdering vi gjør, men så langt har det ikke vært et tema, sier Opdahl.

I går ble også svigerfaren til Dung Tran Larsen avhørt for første gang i saken.

— Det var et kort og greit avhør, uten de store overraskelsene, sier hans forsvarer Jørgen Riple.

Dersom Gulating gir tingretten medhold om løslatelse i dag, så blir han den andre av de fire drapssiktede som blir løslatt.

SØKER VIDERE: Sammen med Sjøforsvaret søkte politiet i går under Askøybroen. Søket med KNM «Tyr» vil fortsette i dag.
Rune Christophersen