Torsdag ble en 19 år gammel gutt varetektsfengslet for to uker, siktet for frihetsberøvelse, vold og trusler. Politiet mener at 19-åringen deltok i det som fortoner seg som en kidnapping. 19-åringen nekter enhver befatning med saken.

Truet med å drepe

En fredag i begynnelsen av november skal 21-åringen ha blitt truet inn i en bil i Bergen sentrum, og deretter skal han ha blitt kjørt til en leilighet i Fana. Der skal han ha blitt holdt innesperret mot sin vilje til søndag. Han skal ha blitt slått, og en eller flere av de tilstedeværende skal ha truet med å drepe ham. 21-åringen anmeldte forholdet da han ble sluppet fri etter to døgn.

— Vi ser svært alvorlig på denne saken, sier aktor, politiinspektør Stein Erik Ottesen ved Bergen politidistrikt.

Ottesen begjærte 19-åringen varetektsfengslet for fire uker på grunn av fare for bevisforspillelse, men Bergen forhørsrett mente to ukers varetekt med brev- og besøkskontroll var tilstrekkelig.

Etter det BT erfarer, kan bakgrunnen for kidnappingen være krangel om narko-penger. 19-åringen skal ha hatt en mindre sentral rolle enn personene politiet leter etter.

19-åringen ble pågrepet onsdag og fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

— Min klient nekter for å ha hatt noe med dette å gjøre. Vi mener at det ikke er grunnlag for fengsling, sier 19-åringens forsvarer, advokat Vegard Austgulen.