Nå er 24-åringens eks-kjæreste og to unge menn tiltalt for kidnapping og grov vold.

— Det er en alvorlig sak. Det er klart det er veldig skremmende å bli utsatt for noe slikt, sier konstituert statsadvokat Arild Oma.

Etterforskerne tror kidnappingen startet som en hevnaksjon, satt i sving av en sjalu eks-kjæreste.

— De to tiltalte mennene har vært de mest aktive, men det var kvinnen som ba dem gi den fornærmede en lusing. Så utviklet det seg til noe mer alvorlig enn hun kanskje hadde tenkt i utgangspunktet, sier Oma.

- Slått med kosteskaft

Ifølge tiltalen skal de to tiltalte mennene ha oppsøkt 24-åringen i en leilighet i Øygarden natt til en lørdag i sommer.

Etter å ha slått ham flere ganger, blant annet med et kosteskaft, skal de to ha ranet 24-åringen. Etterpå skal han ha blitt kommandert til å ta en sekk over hodet, før han ble ledet opp til en varebil. I bilen ventet eks-kjæresten hans.

— Han måtte ta sekken over hodet slik at han ikke skulle se at jeg var der. Han ble lagt inn i varebilen og lå på gulvet. Vi spilte full musikk mens vi kjørte videre, sier den tiltalte eks-kjæresten (20).

Hun innrømmer å ha vært med da 24-åringen om natten ble dumpet ved Hjelme kirke på Seløy, ytterst i Øygarden.

— Det gikk over styr. Jeg har dårlig samvittighet, men tenkte for lite på konsekvensene da jeg ble med. Han hadde fortjent en lusing eller to, men ikke så mye som han fikk, sier kvinnen.

Selv om politiet ikke mener hun deltok aktivt i bortføringen, er hun tiltalt for medvirkning til kidnapping.

— Hun har forholdt seg passiv, men siden hun tok initiativ til det hele fra begynnelsen av, hadde hun en plikt til å stoppe det når det utviklet seg. Det gjorde hun ikke, sier konstituert statsadvokat Arild Oma.

Ba naboer om hjelp

Etter å ha holdt 24-åringen fanget i bilen, skal de tre tiltalte ha forlatt ham ved Hjelme kirke og kjørt fra stedet. Et ektepar som bor i nærheten av kirken, forteller at 24-åringen kom til dem og ba om hjelp etter at han ble dumpet på det avsidesliggende stedet.

— Det var grytidlig om morgenen, og min kone åpnet døren. Han så mørbanket ut og hadde verken penger eller mobiltelefon. Vi lot ham låne telefonen, men de han ringte til hadde ikke mulighet til å hente ham. Vi ga ham derfor penger til bussen, forteller hjelperen.

Det var ikke 24-åringen selv som anmeldte kidnappingen, og ifølge statsadvokat Oma skal han ha gitt uttrykk for at han fryktet mer vold fra gjerningsmennene hvis saken ble kjent. 24-åringen kunne heller ikke identifisere de to mennene som skal ha kidnappet ham.

Da etterforskerne begynte å undersøke saken, kom de etter hvert på sporet av eks-kjæresten og deretter de to mennene. Neste torsdag starter rettssaken mot de tre.

Bergens Tidende har vært i kontakt med offeret, men 24-åringen ønsker ikke å la seg intervjue.

Paul S. Amundsen