For to uker siden skrev BT en sak om en 28 år gammel mann, tidligere aktiv i et høyreekstremt miljø, som ville levere fra seg flere våpen til politiet. Politiet klarte aldri å få tak i disse våpnene, men sier nå at de anser saken som løst.

— Løst med dialog

— Vi har løst saken gjennom dialog, sier Torgils Lutro, lensmann ved Fjell og Sund lensmannskontor.

- Betyr dette at dere har kontroll på 28-åringens våpen?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere. Det viktigste er at vi anser saken som løst. Dette er ikke en sak som egner seg for offentlighet, sier lensmannen.

Men BT får bekreftet fra personen som jobber med våpenbeslag ved Fjell og Sund lensmannskontor at han ikke har mottatt noen beslaglagte våpen den siste tiden fra den aktuelle 28-åringen.

28-åringen sier også til BT at våpnene ble kastet på sjøen kort tid etter at politiet aksjonerte mot boligen hans første helgen i november.

Dette virker det nå som politiet velger å tro.

— Politiet har ikke noe annet valg enn å stole på meg, sier 28-åringen.

Lensmannen sier dette om hva som er årsaken til at politiet kjøper 28-åringens sjøforklaring:

— Dette er en intern sak vi ikke ønsker å uttale oss om. Hva du velger å sitere ham (28-åringen) på får bli en sak mellom deg og ham. Vi anser saken som løst, sier Torgils Lutro.

- Jeg var ikke ustabil

Da BT først skrev om 28-åringen fra Sotra, som midt på natten ringte til politiet og sa at han ville levere fra seg våpen, kom det frem at politiet oppfattet at 28-åringen uttalte at han var ustabil. Hovedpersonen selv sier at dette ikke er tilfelle.

— Det var heller ikke mine våpen, men det er riktig at jeg ville levere dem fra meg, uten at jeg vil komme nærmere inn på hvorfor, sier 28-åringen.

Sotra-mannen har tidligere vært involvert i høyreekstremisme, og er også dømt for vold i den forbindelse. Han har også vært i PST sitt søkelys. Det er denne bakgrunnen som gjør at det har vært viktig for politiet å få kontroll på eventuelle våpen.

- Jeg er ferdig med saken

De siste årene har det vært rolig rundt ham, og politiet har ikke noe spesielt å utsette på mannen i dag.

Da politiet fikk beskjed om at han hadde informasjon om våpen og ville levere dem fra seg, ble det likevel aksjonert raskt.

Da politiet kom frem til boligen hans på Sotra, fikk de ikke kontakt med ham. Huset var mørklagt og han svarte ikke på telefonene han fikk fra politiet. Politiet avbrøt aksjonen fordi de ikke anså det som sikkert å gå opp mot boligen hans.

— Jeg er ferdig med saken. Våpnene er borte fra gaten. Jeg ser at både politiet og BT har misforstått mye i denne saken, sier 28-åringen selv.