• Den norske kapteinen om bord på "Rocknes" er blant de savnede, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Tidligere i kveld meldte både politiet og Hovedredningssentralen at kapteinen var funnet, og at han deltok i redningsarbeidet. Det viser seg nå å være feil.

Misforståelsen skyldes at den andre operative kapteinen på båten deltok i redningsarbeidet. Kapteinene skifter på å være om bord, og går vanligvis seks ukers skift. Skiftet av kaptein ble foretatt 30. desember.

Den norske losen om bord er blant de overlevende.

To kystvaktskip søker nå etter overlevende i vannet i hver sin ende av Vatlestraumen. I nærheten av vraket er dykkere forlengst i gang med undervannsøk. Men søkene har ikke gitt resultater de siste timene.

— Vi har ingen nye tall å gå ut med, sier Sildnes ved Hovedredningssentralen.

Redningsmannskapene venter nå på at man skal lykkes med å skjære hull i skroget på "Rocknes", slik at overlevende som fortsatt befinner seg inne i vraket kan hentes ut i live.

Det er også lagt ut oljelenser nord og sør for "Rocknes", som skal prøve å samle opp all oljen som har rent ut av havaristen.