E16 ved Skorve mellom Evanger og Voss i Hordaland er fortsatt helt stengt for tungtransport på grunn av flomskader, men det vil ikke alle akseptere.

— Vi har folk på Trengereid som skal dirigere de største kjøretøyene. Sjåførene skrøner og sier at de bare skal til Evanger, og da får de slippe gjennom, sier byggeleder Bente Bergstø.

Når de kommer frem til området der veien er stengt, bærer det inn på en smal kommunal vei som ikke kan ta imot de store vogntogene.

Minst et kjøretøy er blitt tvunget til å snu i nærheten av Skorve fredag.

— De gjør seg dumme og forstår ingenting. Når de kommer til Evanger, vil de videre til Voss likevel. Da skjærer det seg, sier Bergstø.- Vi har løst det nå. Det glir greit igjen, sa byggelederen ved 15-tiden.

Ny anbefaling

Torsdag kveld var det trafikk-kaos i Granvin. En bilist BT snakket med, fortalte om vogntog i kø så langt øyet rakk.

OPPGITTE: E16 er fortsatt helt stengt for tungtransport. Det stopper ikke trailersjåførene.

Kjøretøy over 7,5 tonn er blitt bedt om å benytte fylkesveg 7 om Hardanger/Kvamskogen. Det har altså ført til så store problemer at Vegtrafikksentralen har forandret sitt råd:

Nå vil de at flest mulig skal kjøre E134 over Haukeli.

— Det er en endring, ja. Det var vært enormt trafikk på fylkesveg 7, sier trafikkoperatør Ronny Sleire.

De som skal kjøre over Haukeli, må være observante på en begrensning på 2,60 meter bredde på strekningen Odda - Jøsendal.

Økt trafikk til Voss

Skal du østover på E16 fredag ettermiddag, må du uansett være forberedt på at det kan ta lenger tid enn vanlig.

— Folk må være litt tålmodige. Vi regner med økningen i trafikken i retning Voss i kveld. Det er ut fra erfaring, sier Bergstø.

Statens vegvesen jobber med å sette opp en midlertidig bro ved Skorve, en såkalt Baileybro, for å løse flokene. Den blir lagt innenfor eksisterende vei, og krever arbeid på begge ender.

— Vi håper den står klar i løpet av lørdagen, sier Bergstø.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

Diskuter saken under:

GA ETTER: Problemet skyldes flomskader på E16 øst for Evanger. Statens vegvesen håper å få opp en militærbro i løpet av dagen.
Bente Bergstø, Statens vegvesen