• Jeg har ikke spekulert særlig i hva som kan ha skjedd med avdøde. Kanskje det var et ran.

Det forklarte Trond Ramsland i Gulating lagmannsrett i ettermiddag. Etter at retten ble hevet klokken 16.00, måtte 40-åringen leies ut av rettslokalet av politiet.

40-åringen nekter kategorisk for at han har noe med drapet på sin eks-kone 4. mars å gjøre.

— Hvem kunne da være interessert i å drepe Ingse Rønnestad, Ramsland, undret aktor Randi Gabrielsen.

— Det tillater jeg meg ikke å spekulere i.

— Jeg forstår at du ikke har interessert deg for hvem som har tatt livet av dine barns mor?

— Det ble funnet en lommebok like ved den avdøde. Kanskje dette var et ran som utviklet seg til noe annet, svarte marineoffiseren.

Og forsatte:

— Det er et utall muligheter. I stedet har politiet landet på en meningsløs hypotese. Det du spør om er jo om hvorfor jeg ikke selv etterforsker avdødes død. Rettsoppnevnt psykiater Jogeir Høyersten fortsatte i samme gate

— Jeg tar for gitt at de fleste mennesker hadde tenkt på: Hvem er det som har drept mine barns mor? Du mener du er utsatt for et justismord. Da går det en drapsmann løs. Bekymrer ikke dette deg?

— Om jeg skulle bruke svært mye av mine ressurser på dette, ville det være en adekvat bruk av ressurser for meg? Hovedbekymringen min er de to sønnene mine. Men om det bekymrer meg hvem som drepte avdøde? Klart det gjør det. Men jeg på se på hva som er feil i forhold til min egen situasjon. Det er i hvert fall noe jeg kan uttale meg om.